Importanta comunicarii intre parinti si adolescenti

Importanta comunicarii intre parinti si adolescenti

1

Picture 1 of 2

Comunicarea intre parinti si adolescenti este foarte importanta si recomandata de catre specialisti. Insa multe dintre schimbarile care apar in adolescenta au tendinta de a crea probleme de comunicare intre parinti si copii.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu toate ca adultii au mai multa experienta de viata decat adolescentii, ei nu sunt consienti de acest lucru, iar sfaturile oferite de catre parinti nu au nicio valoare si nu sunt luate in considerare.

Tinerii prefera sa petreaca mai mult timp in camera lor, departe de activitatile familiale. In consecinta oportunitatile de comunicare se diminueaza in aceasta perioada de viata a tanarului adolescent.

Lipsa de comunicare cu adolescentul este o problema majora in viata unui parinte. Tinerii nu au incredere in parinti, nu vorbesc despre sentimentele lor la fel cum o faceau cand erau copii. In plus, nu doresc sa vorbeasca despre activitatile lor – ceea ce au facut cu o zi inainte, cu cine isi petrec ziua. Pe de alta parte, copiii pot avea dificultati in a discuta cu parintii lor, nu isi pot exprima opinia, nu pot discuta despre ce ii deranjeaza, despre problemele pe care le intampina sau experientele lor.

Astfel ca, stand de vorba cu copilul tau va deschide usile pentru amandoi si va consolida relatia voastra. Gaseste o modalitate sa vorbesti cu el despre problemele cu care se confrunta prin utilizarea resurselor de comunicare.

Foto: www.redactia4fun.ro / www.adevarul.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu