Importanta cremelor de protectie solara pentru pielea copilului

Importanta cremelor de protectie solara pentru pielea copilului

0


copil la soareNe aflam la inceputul sezonului cald, atunci cand zilele caniculare isi vor face aparitia cu regularitate. Tocmai de aceea, cremele de protectie solara prezinta un rol deosebit de important pentru ocrotirea pielii copilului in fata riscurile aduse de expunerra la radiatiile solare periculoase.

In ultima perioada tot mai multe canale tv atrag atentia asupra exploziilor solare fara precedent, dar si asupra riscurilor asupra pielii aduse de aceste fenomene.

Potrivit specialistilor, pielea copilului este foarte sensibila si necesita mai multa atentie. Cremele de protectie solara au un rol deosebit de important, protejand pielea impotriva radiatiilor periculoase.

Potrivit specialistilor, cremele cu protectie solara sunt declarate produse de maxima necesitate, mai ales in timpul sezonului cald. Acestea protejeaza pielea pe toata durata zilei, recomandarea medicilor constand in aplicarea acestora atat in zilele insorite, cat si in zilele mai inorate. Acestea reusesc sa previna insolatia, dar si riscul instalarii cancerului de piele, una dintre afectiunile cu o rata de crestere ingrijoratoare.

Cu toate acestea, bebelusii cu varsta mai mica de un anisor trebuiesc feriti altfel le efectele nocive ale soarelui. Medicii pediatri recomanda folosirea cremelor de protectie solara abia dupa implinirea varstei de un anisor.

Indiferent de gradul de protectie pe care il confera, cremele de protectie solara nu pot asigura in totalitate sanatatea organismul uman. Asa ca, expunerea la soare trebuie evitata in intervalul 11.00-17.00. O vestimentatie corespunzatoare si hidratarea sunt alte elemente de care parintii trebuie sa tina cont mai ales in timpul verii.