Importanta jocurilor in aer liber

Importanta jocurilor in aer liber

0

jocuri_amuzante_zapada_copii

Picture 1 of 2

Jocurile in aer liber au ca rol dezvoltarea abilitatilor copiilor inclusiv dezvoltarea fizica, intelectuala si sociala.

O varietate de factori determina calitatea locurilor de joaca in aer liber unde copii au oportunitatea de a explora si experimenta. Multe dintre sarcinile de dezvoltare, acumulare de informatii, asumarea riscurilor, toate acestea se invata prin intermediul activitatilor in aer liber.

Prin jocurile in aer liber, copii pot invata o multime de lucruri noi si fundamentale despre cum functioneaza lumea in mod eficient. Sunt  locurile in care copii se dezvolta, alearga, sar, se ascund si explora lumea naturala, unde invata despre matematica, stiinta, ecologie, gradinarit, etc.

Zilele friguroase nu trebuie sa reprezinte o bariera pentru plimbarile prin parc si joc in aer liber. Aerul din timpul iernii contine mai mult oxygen decat vara, astfel acesta contribuie la diminuarea anemiei, imbunatatirea calitatii somnului si stimularea circulatiei sangvine.

Exista o nevoie esentiala de a dezvolta activitatile fizice in aer liber, unele dintre amintirile preferate ale copilariei sunt bazate pe jocurile in aer liber.

Foto: www.a1.ro / www.copilul.ro