Dezvoltarea adolescentului

Dezvoltarea adolescentului

0

345220-adolescenta

Picture 1 of 2

Adolescentii s-au confruntat intotdeauna cu schimbari ale corpului, personalitatii, emotii, voci si alte aspecte din viata lor.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Adaptarea a fost intotdeauna o lupta pentru majoritatea adolescentilor, iar in societatea de azi, unde se pune accent pe materialism si aspect, lupta este una foarte dificila. Adolescentii pot fi duri cu ei insisi cand isi evalueaza reflexia din oglinda sau cand se compara cu imaginea perfecta a societatii.

Pe masura ce devii constient de modificarile fizice ale adolescentului tau, e timpul sa vorbesti cu el, sa il incurajezi sa fie deschis cu tine pentru orice intrebare sau preocupare. Cele mai evidente modificari fizice sunt: cresterea parului, crestere in greutate si in inaltime, probleme ale pielii, precum modificarile hormonale la baieti si perioadele menstruale la fete. Schimbarile emotionale pot include impulsuri sexuale, sentimente de jena si chiar depresie.

Stabilirea si mentinerea unei linii deschise de comunicare este cheia prin care puteti ajuta copilul sa faca fata perioadei adolescentine. Una dintre cele mai eficiente modalitati de a incuraja copilul sa vorbeasca cu tine, este sa stie ca si tu ai fost odata adolescent si de asemenea care au fost problemele pe care le-ai intampinat.

Foto: www.a1.ro
Fara comentarii

Lasa un comentariu