Importanta vitaminei D pentru sanatatea copilului

Importanta vitaminei D pentru sanatatea copilului

0
bebelus (www.pozenet.ro)

bebelus (www.pozenet.ro)Vitamina D reprezinta secretul mentinerii unui organism perfect sanatos pentru bebelusul de numai cateva luni.

Imediat dupa nastere, medicii va vor recomanda administrarea a doua picaturi de Vigantol, cu alte cuvinte vitamina D in stare lichida.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Sub forma uleioasa, cele doua picaturi ale vitaminei D sunt primite cu mare usurinta de catre bebelus.

Cu toate acestea, vitamina D va putea fi introdusa in organismul copilului printr-o alimentatie echilibrata. Pestele gras precum sardinele, somonul, heringul, dar si galbenusul de ou si laptele integral contin o astfel de vitamina. Insa, legumele si fructele nu o contin in ansamblul vitaminelor si mineralelor pe care le ofera.

Vitamina D joaca un rol deosebit de important in organism, prin mentinerea aportului de calciu si fosfor in organism, intarind astfel sistemul osos, sitemul imunitar si sistemul cardiac.

Specialistii americani sunt de parere ca o doza mai mare de Vitamina D ajuta organismul bebelusului sa se dezvolte corespunzator si de aceea recomanda dublarea dozelor de Vigantol. Conform studiului, vitamina D previne rahitismul.

Chiar daca se spune ca bebelusul hranit la san va primi de la mama sa doza necesara de vitamine, calciu si minerale, in realitate corpul mamei are o doza destul de mica de vitamina D si nu o va putea transfera in totalitate bebelusului.

Artrita reumatoida sau diabetul pot fi reactii ale organismului cu deficit de vitamina D.

Potrivit medicilor, necesarul de vitamina D al unui bebelus in primul an de viata este de 400 UI pe zi.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu