Indemnizatiile scazute…

Indemnizatiile scazute…

0

Desi legislatia in vigoare prevede faptul ca in tara noastra poti beneficia de indemnizatia de cresterea copilului pentru care fiecare dintre noi cotizam lunar o anumita suma de bani, nu aveam siguranta ca vom primi sumele garantate potrivit legilor in vigoare.

Pana saptamanile trecute exista cel putin siguranta unor sume de 600 de lei, in cazul indemnizatiei fixe  sau a unor sume ce reprezinta 85%din valoarea veniturilor din ultimul an, cu conditia sa nu se aloce o suma mai mare de 4.000 de lei.

Odata cu vizitele FMI, Romania s-a declarat prin spusele oficiale ale sefului statului intr-o criza economica pentru care sunt necesare anumite sacrificii din partea populatiei active, dar si din partea mamicilor, copiilor si pensionarilor, si totul pentru a se evita “grecizarea” Romaniei, asa cum a declarat presedintele Romaniei.

Considerand ca tara noastra a investit prea mult in pampersii noi nascutilor, prin asa-zisul trusou al nou-nascutului de numai 150 de lei, executivul Romaniei a decis si o reducere in ceea ce priveste alocatiile copiilor, dar si a indemnizatiilor pentru cresterea acestora. Se preconizeaza revenirea la indemnizatia fixa de 600 de lei si o scadere a acesteia cu 15 procente.

Desi in Romania functioneaza principiul neretroactivitatii legii, in tara noastra se poate deroga de la principiile constitutionale inca in vigoare, si totul in detrimentul populatiei.

Daca pe plan mondial este sprijinita natalitatea, romanilor nu li se ofera nici un avantaj in acest sens, nici macar returnarea contributiilor la asigurarile sociale.

Sfatuiti sa se gandeasca mai mult inainte de conceperea unui copil, acestora nu le ramane decat speranta ca poate alte generatii vor trai mai bine….

Articol realizat de Tatiana Tuţă