Infertilitatea de tip masculin

Infertilitatea de tip masculin

tatal si copilul (www.acupunctureforfertility.co.ul)

tatal si copilul (www.acupunctureforfertility.co.ul)Atunci cand va doriti sa aduceti pe lume un bebelus este indicat sa va efectuati un set de analize preliminare.

In ultima perioada, cuplurile se confrunta cu o serie de probleme legate de infertilitate. Cu toate ca principalele cauze ale infertilitatii sunt de origine feminina, exista si situatii la fel de des intalnite cand infertilitatea este o cauza exclusiv masculina.

Cu toate acestea, cauzele exacte ale infertilitatii masculine nu sunt destul de bine cunoscute. Insa, consumul de medicamente, alcoolul, fumatul sau anumite dereglari hormonale pot determina asemenea probleme.

Consumul de medicamente in timpul sarcinii

In cazul in care mamei i se administreaza medicamente cu Cimetidina sau antiinflamatoare, acestea pot influenta negativ capacitatea de reproducere a organelor sexuale masculine la fatul din burtica.

Tutunul

De-a lungul timpului s-a demonstrat ca barbatii care fumeaza devin infertili. O degradare a calitatii spermei te va pune in dificultate atunci cand vrei sa aduci pe lume un bebelus.

Alcoolul

Stim cu totii ca alcoolul reprezinta un viciu destul de contestat. Si din punct de vedere reproducator, consumul de alcool in mod regulat determina o reducere a cantitatii lichidului seminal, a densitatii spermatice, dar si a capacitatii spermatozoizilor de a se deplasa corespunzator in asa fel incat sa poata intalni ovulul pentru fecundare.

Expunerea la soare

In zilele caniculare este indicat sa te feresti de expunerea indelungata la razele solare. Incalzirea scrotului determina o infunctionalitate a testiculelor, diminuand numarul spermatozoizilor produsi de catre organism. Pe langa expunerea la soare este indicat sa incerci sa te feresti de sauna si sa eviti ciclismul.