O nastere mai usoara

O nastere mai usoara

0
femeie insarcinata (www.images4.fanpop.com)

femeie insarcinata (www.images4.fanpop.com)Atunci cand ai ramas insarcinata va trebui sa incerci sa te pregatesti pentru momentul aducerii pe lume a bebelusului.

Desi nasterea nu este un moment tocmai usor, in realitate fiecare mamica asteapta cu nerabdare sa isi cunoasca bebelusul pe care l-a purtat in pantec noua luni de zile.

Cu toate acestea, pentru a trece cu bine peste un astfel de moment este indicat sa tineti cont de sfaturile specialistilor.

Fa miscare!

Orice activitate fizica in timpul sarcinii te va antrena destul de bine pentru momentul nasterii. In acest fel vei putea spulbera stresul din organism si iti vei putea mentine tonusul muscular. Asa ca, nu ezita sa exersezi inotul, gimnastica, ora de aerobic, dar si mersul pe jos. Chiar si asa, nu incerca sa faci sport de performanta intrucat poti pune in pericol sarcina, putand naste prematur.

Intareste muschii perineului

Specialistii sunt de parere ca intarirea muschilor perineului va poate ajuta in momentul nasterii bebelusului, muschiul devenind mai rezistent in cazul ruperilor perineale sau al epiziotomiilor.

Discuta cu ginecologul

Incepand cu trimestrul al doilea de sarcina este indicat sa incerci sa ai o discutie mai ampla cu ginecologul intrucat acesta iti poate furniza informatiile necesare despre tipul de nastere pe care urmeaza sa il alegi. Medicul iti poate oferi suportul necesar cu privire la nastere, spunandu-ti la ce anume sa te astepti si in ce consta fiecare tip de nastere.

Primul contact vizual cu bebelusul

Momentul intalnirii cu bebelusul este deosebit de important pentru fiecare mamica. Asa ca, nu ezita si incearca sa te faci frumoasa…Aranjeaza-te din timp, tunde-te si imbraca-te intr-o tinuta adecvata momentului. Pentru a-i atrage atentia este bine sa incerci sa te imbraci intr-o camasa de noapte destul de placuta din punct de vedere coloristic intrucat cei mici sunt destul de atrasi de culori.

Articole similare