Ingrijirea gingiilor bebelusului

Ingrijirea gingiilor bebelusului

0

Chiar daca bebelusului tau nu i-a aparut inca  nici un dintisor, ingrijirea gingiilor acestuia este o necesitate. Indiferent de modul in care il alimentezi, la san sau cu biberonul, alimentele pe care acesta le consuma zilnic contin o cantitate destul de consistenta de zahar. Recomandarea specialistilor este ca dupa fiecare masa sa i se stearga gingiile cu o compresa sterile inmuiata in apa fiarta si racita. In acest mod vei ajuta la masarea gingiilor bebelusului.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu ceva timp inainte, de regula cu cateva saptamani inainte de aparitia primilor sai dintisori, supranumiti si dintisorii de lapte ce isi fac aparitia aproximativ la varsta de sase luni de viata, bebelusul incepe sa muste diverse obiecte. De aceea, mentinerea unei igiene a gingiilor este deosebit de importanta pentru a nu ramane bacterii nocive pentru viitorii dintisori ai micutului tau. Astfel de bacterii ar putea fi inghitite, ceea ce ar provoca infectii in organismul bebelusului.

Dupa ce dintii si-au facut aparitia, nu uita sa ii cureti zilnic. Inca din aceste momente, bebelusul trebuie protejat de zaharuri, iar alimentatia sa trebuie sa fie din ce in ce mai diversificata intrucat bebelusului ii este necesar un aport suplimentar de calciu si fosfati in organism.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Articole similare

Fara comentarii

Lasa un comentariu