Ingrijirea organelor genitale la bebelusi

Ingrijirea organelor genitale la bebelusi

bebelus frumos dupa baie (www.cleverparents.com)

bebelus frumos dupa baie (www.cleverparents.com)Ca urmare a efortului depus de mama in timpul nasterii este posibil ca organele sexuale ale bebelusilor sa fie oarecum tumefiate. Daca la acesta vom mai adauga si influenta factorilor hormonali vom putea spune ca ingrijirea regiunii necesita destul de mare atentie din partea parintilor.

De obicei, fetitele se nasc cu o secretie albicioasa, rareori insotita de o sangerare destul de usoara ce va putea dura cateva zile dupa nastere. Un factor aparent fiziologic ca urmare a influentei hormonale la care a fost expus bebelusul atat in mediul intrauterin, cat si in cel exterior in care tocmai a pasit. Cu toate acestea, daca secretia este urat mirositoare ar putea fi cauza unei infectii si de aceea este indicat sa consultati medicul pediatru. In cazul in care sangerarea este destul de puternica este indicat sa va prezentati de urgenta la cel mai apropiat spital.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Curatarea organelor sexuale la fetite se va face fie cu un servetel umed indepartand usor labiile si curatand dinspre partea anterioara spre regiunea anala, fie folosindu-va de o compresa sterila inmuiata in ser fiziologic.

Organele genitale la baietei au si ele un aspect destul de tumefiat ca urmare a colectarii de lichid in jurul zonei testiculare, care va disparea in primele luni de viata. In cazul in care vi se pare ca regiunea scrotala este putin umflata este indicat sa va prezentati de urgenta la medicul pediatru pentru a depista cauza aparitiei unui astfel de edem. De regula, daca edemul persista dupa primele 5 luni de viata se poate considera ca bebelusul sufera de hernie inghinala ce va putea fi tratata doar chirurgical.

Curatarea zonei genitale la baietei se va face doar cu apa si sapun, fara a folosi alte produse de curatat sau diverse lotiuni sofisticate. In timpul curatarii va trebui sa incercati sa evitati decalotarea fortata a preputului intrucat bebelusul poate resimti durere si va putea conduce catre formarea de cicatrici. Intreaga regiune va trebui curatata cu multa grija in asa fel incat sa nu vatamati in niciun fel organele genitale externe ale baietelului.

Dupa varsta de 5 anisori preputul se va retracta de la sine, fara a mai fi nevoie de influenta parintilor. Dupa aceasta varsta este indicat sa incercati sa il invatati pe cel mic sa isi faca singur toaleta in aceasta regiune, minim o data pe saptamana. Incurajandu-l veti putea reusi sa il invatati ce inseamna ingrijirea zonelor intime.
Fara comentarii

Lasa un comentariu