Riscurile fumatului in sarcina

Riscurile fumatului in sarcina

femeie insarcinata care fumeaza (www.cdn-viper.demandvideo.com)

femeie insarcinata care fumeaza (www.cdn-viper.demandvideo.com)Nicotina secretata de fiecare tigara pe care o aprindem, dar si monoxidul de carbon influenteaza in sens negativ dezvoltarea intrauterina a fatului. Cu totii cunoastem ca fumatul a devenit o problema mondiala, in acest viciu fiind implicati atat barbatii, cat si femeile intr-o proportie de peste 20%.

Cu toate acestea, o mamica care fumeaza in timpul sarcinii va trebui sa fie constienta de raul pe care il poate face bebelusului, care inhaleaza aceleasi substante chimice ca si ea. Riscul de a naste un copil cu probleme de sanatate este destul de mare. De-a lungul anilor, s-a observat ca femeile care fumeaza in timpul sarcinii aduc pe lume bebelusi cu greutate sub limita normala la nastere. De asemenea riscul de malformatii poate fi la fel de mare. Cercetatorii sunt de parere ca tutunul ii poate afecta fatului activitatea intracraniana, bebelusul putand prezenta dupa nastere anumite simptome de retard mintal, lipsa de concentrare, dar si paralizie cerebrala. Riscul de nastere prematura este si el in mare masura influentat, multi bebelusi nascandu-se inainte de implinirea a 37 de saptamani in viata intrauterina.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Daca viitoarea mamica va renunta la fumat inainte de cel de-al treilea trimestru de sarcina este posibil ca bebelusul sa poata lua suficient in greutate, nascandu-se astfel un copil perfect normal. Chiar daca nu fumati este indicat sa incercati sa evitati sa deveniti fumator pasiv, asa ca daca veti ocoli locurile aglomerate in care se fumeaza veti reusi astfel sa va protejati copilul.

In cazul in care femeia este predispusa la nasteri premature sau la anumite defecte congenitale ale bebelusului, asemenea riscuri se vor mari cu peste 20%  in cazul in care se fumeaza.

In cazul in care viitoarea mamica fumeaza inca din primele zile de viata intrauterina a fatului, riscul ca embrionul sa se implanteze extrauterin, la nivelul trompelor uterine este destul de mare. Asadar, prin fumat veti fi, asadar, predispusa unor riscuri majore ale propriei sanatati, putand trece prin stari destul de neplacute, care va vor pune in pericol viata. Din punct de vedere placentar, se vor putea ivi cateva impedimente. Ca urmare a monoxidului de carbon, dar si ca urmare a nivelului de nicotina ce se regaseste in compozitia tigarilor, fatul va putea fi privat de o parte din oxigenul secretat de placenta. De asemenea, poate exista riscul ca aceasta sa se ingroase sau sa fie amplasata prea jos in uter. Ca urmare a unui astfel de lucru, fatul nu va mai putea sa se dezvolte corespunzator, nascandu-se cu o greutate mai mica decat normal. De regula, nasterea in astfel de cazuri se va putea face doar prin operatie cezariana.
Fara comentarii

Lasa un comentariu