Inima copilului tau merita o sansa

Inima copilului tau merita o sansa

0

Atunci cand esti pe cale de a da nastere unui copil iti pui mai presus de toate intrebarea daca se va naste sanatos, fiind una dintre cele mai mari rugaminti adresate celui de Sus. Caci ce poate fi mai rau decat sa vezi ca propriul tau copil, abia nascut, are probleme medicale, tu neavand nici o putere sa il salvezi.

Si cum se stie poate deja ca in Romania se nasc mii de copii anual cu malformatii, un astfel de lucru nu ne face decat sa ne cutremuram si sa ne gandim cum sa le putem oferi o sansa de salvare, o sansa la viata acestor micuti.

Peste 1500 de copii se nasc anual in Romania cu malformatii congenitale cardiace, mai mult de trei sferturi trebuind sa suporte interventii chirurgicale majore si de maxima urgenta, dar din pacate, mai mult de jumatate nu rezista pana la acest pas. Si totul pentru ca la noi in tara  nu exista decat in Targu Mures si Cluj sectii de chirurgie cardiologica pentru nou nascuti. Nici capitala nu beneficiaza in acest moment de un spatiu destinat tratarii micutilor. In cele doua centre din Targu Mures si Cluj sute de parinti asteapta cu nerabdare ca bebelusului lor sa i se acorde o sansa, suportand chiar acestia uneori costurile destul de costisitoare pe care le implica o astfel de interventie chirurgicala.

De aceea este necesar a se dezvolta mai multe centre de acest tip in tara noastra, intrucat nu toti parintii beneficiaza de suport pentru a-si trata micutii la clinicile private din strainatate.

Asociatii de profil, printre care si cea condusa de Liana Stanciu „Inima copiilor” incearca sa deruleze o campanie de strangere de fonduri pentru construirea unei sectii de chirurgie cardiologica in Bucuresti, la spitalul Budimex.

Campania a mobilizat sute de cadre medicale de peste hotare, care au hotarat ca o data stranse fondurile necesare, in valoare de minim 500.000 Euro sa se reintoarca in tara pentru a acorda sprijin acestor copii aflati in dificultate.

Spitalul Budimex are deja o parte de constructii unde trebuie sa functioneze o sala de operatie si o sectie de terapie intensiva, care inca nu si-au inceput activitatea datorita lipsei fondurilor necesara pentru dotarea cu echipamente de profil a acestei aripi.

De aceea, gandeste-te! Chiar daca nu esti pus tu insuti in situatia de mai sus, copilul tau fiind perfect sanatos, nu uita sa ii multumesti Domnului oferindu-le celor ce au nevoie – sprijinul tau, gandindu-te ca oricand puteai sa fii in situatia lor. Atunci cand ti se iveste ocazia, nu sta pe ganduri. Ajuta si vei fi rasplatit!