Inscrierea in clasa pregatitoare – criterii de varsta

Inscrierea in clasa pregatitoare – criterii de varsta

0

copil la scoalaAnul scolar 2013-2014 aduce o serie larga de masuri mai ales in domeniul conditiilor inscrierii copilului in clasa pregatitoare.

Ministerul Educatiei a adoptat inca de la inceputul anului o serie de reguli capabile sa reglementeze modalitatea de inscriere a copilului in clasa pregatitoare pentru anul scolar urmator.

Parintii vor avea o dubla optiune bazata pe criteriile de varsta – fie sa isi inscrie copilul la gradinita, fie direct in clasa pregatitoare din cadrul scolii.

Asadar, copiii mai mici de sase anisori vor putea sa fie incadrati in cadrul clasei pregatitoare, insa acest lucru nu este o obligativitate cadru pentru parinti. Inscrierea acestora va putea fi facuta in urma unei evaluari realizata de specialistii din interiorul scolii.

Copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 7 ani vor fi inscrisi obligatoriu la scoala. Acestia vor trebui sa aiba varsta solicitata pana la 31 august 2013.

Copiii care depasesc varsta de 7 anisori se vor inscrie direct in clasa I, indiferent daca acestia se simt sau nu pregatiti sa faca dovada cerintelor scolare.

Inscrierea in clasa pregatitoare are loc in luna aprilie 2013.