Intarzierea menstruatiei – semn de sarcina?

Intarzierea menstruatiei – semn de sarcina?

0
menstruatie

[imagebrowser id=1315]Intarzierea menstruatiei este de cele mai multe ori considerata a fi semnul cel mai clar pentru a anunta aparitia unei sarcini.

Atunci cand iti doresti un bebelus, astepti cu mare nerabdare ca sangerarea lunara sa nu isi mai faca aparitia, organismul anuntandu-te in acest fel ca ai ramas insarcinata.

De obicei, intarzierea menstruatiei anunta sarcina mult asteptata, mai ales atunci cand este corelata cu anumite simptome ale sarcinii. Greata, varsaturile, balonarea, starea de oboseala, sanii mai sensibili la atingere sunt doar cateva dintre semnele ce pot spune ca este posibil ca tu sa astepti bebelusul pe care ti l-ai dorit atat de mult. Toate aceste lucruri pot starni numeroase nelinisti in viata oricarei femei, mai ales atunci cand ciclul menstrual era destul de exact.

Poti verifica daca ai ramas insarcinata folosindu-te de avantajele pe care ti le ofera efectuarea unui test de sarcina, la numai 5 zile din momentul in care ar fi trebuit sa isi faca aparitia menstruatia.

Chiar daca intarzierea menstruatiei este un prim semn de sarcina, in realitate se poate intampla ca acest lucru sa ne arate si existenta unei afectiuni.

Dereglarile glandei tiroide, dar si anumite situatii stresante prin care trece femeia in cadrul lunii respective pot avea drept efect o dereglare hormonala greu de remediat, care va determina tocmai aceasta stare.

Scaderea sau cresterea in greutate pot fi alte cauze pentru care sa se poata produce intarzierea menstruatiei lunare.

De asemenea, ovarele polichistice pot produce un efect similar. Un nivel crescut al prolactinei poate produce dereglarea menstruatiei lunare, la fel cum si consumul anumitor medicamente pot produce acelasi efect.

Articole similare

0