Interviu cu Angela Cristescu despre sistemul Montessori

Interviu cu Angela Cristescu despre sistemul Montessori

Un nou concept de gradinita si-a facut loc tot mai mult in ultimii ani in Romania , venind ca o alternativa la sistemul clasic de invatamant prescolar – este vorba de sistemul Montessori.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Pentru a-i lamuri pe parinti in legatura cu diferentele acestui concept am invitat-o in studio pe Angela Cristescu – manager la gradinita Montessori Edu. Asa am aflat ca intr-o gradinita Montessori nu o sa intalnim niciodata jucariile clasice, copiii avand la dispozitie doar materiale din lemn natural, acestea fiind special gandite si concepute pentru a le dezvolta celor mici anumite abilitati. De asemenea spre deosebire de o gradinita obisnuita, in sistemul Montessori copiii sunt in centrul atentiei si nu educatoarea, cei mici fiind incurajati sa fie independenti si sa ia singuri decizii. Urmareste materialul video de mai jos pentru a afla beneficiile sistemului Montessori.
1 comentariu

  1. Super! Libertatea copilului si incercarea de a dezvolta anumite abilitati sunt foarte importante. In gradinitele normale copii sunt destul de limitati atunci cand vine vorba de posibilitatile de manifestare. In cele mai multe cazuri, e vorba de o programa standard care trebuie parcursa si atat. Nu se merge prea mult pe individualitate si pe descoperirea geniului interior, ci pe ideea de grup unde toti trebuie sa faca acelasi lucru.

    Ar fi ideal daca toate gradinitele ar adopta acest sistem.

Lasa un comentariu