Studiu: Trasaturile fizice ale parintilor pot fi mostenite de copii

Studiu: Trasaturile fizice ale parintilor pot fi mostenite de copii

0
bebelusi

bebelus-2

Picture 1 of 2

Trasaturile fizice ale parintilor pot fi mostenite de copii, arata un nou studiu realizat in cadrul Universitatii Edinburgh.

Cine nu isi doreste sa aiba copii frumosi? Ei bine, Tim Bates de la Universitatea Edinburgh a reusit sa demonstreze faptul ca frumusetea copilului ar putea fi mostenita chiar de la parinti. Cu alte cuvinte, in cazul in care parintii vor avea trasaturi fizice frumoase, mai mult ca sigur copiii vor arata asemeni lor.

De obicei, fetele mostenesc trasaturile tatalui, iar baieteii pe cele ale mamei. Tocmai de aceea, atunci cand te gandesti la ideea de a avea un copil va trebui sa iei in calcul si trasaturile fizice ale partenerului tau intrucat ar putea fi influentata frumusetea fiicei sau baitelului tau.

La studiu au fost analizate 1580 de persoane cu varstele cuprinse intre 15 si 22 de ani. Trasaturile lor fizice au fost analizate de 8 jurati.

Concluzia la care au ajuns juratii a fost una destul de simpla – din parinti frumosi se vor naste copii frumosi, genele transmise pe cale ereditara fiind hotaratoare in acest caz.

Tim Bates a explicat faptul ca nu intotdeauna trasaturile foarte masculine ale tatilor contribuie benefic la frumusetea fiicelor lor, ci, din contra, acestea pot capata o infatisare “putin masculina”.

Chiar daca pornim de la premisa ca “gusturile nu se discuta”, cei opt jurati au reusit sa ia o decizie comuna, in unanimitate, parerile acestora nefiind foarte mult impartite.

Articole similare