Jocuri educative pentru copii – 5 jocuri educative pentru copiii de scoala

Jocuri educative pentru copii – 5 jocuri educative pentru copiii de scoala

0

Ce jocuri educative pentru copii sunt cele mai potrivite si la ce varste? Cum am putea alege din multitudinea de oferte ceva care sa fie atragator si interesant pentru copii, dar, in acelasi timp sa le ofere si o provocare inteligenta si potrivita pentru varsta lor?

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Va prezentam mai jos cateva propuneri si variante, pentru copiii cu varsta scolara. Sunt idei de jocuri educative de la Maxitoys.ro ce includ, tabla din lemn cu harta lumii, glob interactviv, set microscop si telescop, dar si joc calatorie mondiala. Cu siguranta acest gen de jocuri ii va scoate pe copii din cotidian si le va oferi cateva ore de distractie imbinata cu provocare educativa.

 

Glob interactiv terestru & celest

Geografia va fi mult mai distractiva daca o vom studia folosind un glob interactiv ce ne arata Pamantul atat noaptea, cat si ziua. Formele de relief, continentele, muntii, marile si oceanele lunii pot fi mult mai usor intelese daca aveam ocazia sa le si vedem sau sa le simtim intre degete.

Unde se afla Polul Nord, cat de departe de noi se gaseste Sahara, pe unde curge Dunarea sau cat de inalti sunt muntii Himalaya, toate aceste raspunsuri pot fi aflate si in joaca, existand, astfel, sanse mult mai mari ca ele sa fie retinute de catre copii.

 

Fascinat sa descopar magnetii

Cine nu isi aminteste despre primul moment in care a descoperit forta magnetilor? Este, intr-adevar, una dintre marile minuni ale naturii, iar copiii vor fi intodeauna fascinati de atractia exercitata de magneti. Este unul dintre acele momente in care se pot simti ca niste mici magi, facand obiectele sa se miste in mod…miraculos.

Folosind acest set de experimente, tinerii cercetatori vor afla ce se afla in spatele acestor forte, cum functioneaza un electromagnet si la ce se folosesc ei in viata de zi cu zi. Este o modalitate cat se poate de eficace de a le starni curiozitatea si de a le oferi informatii educative sub forma de joaca.

Tabla din lemn cu harta lumii

Toate tarile lumii la o intindere de deget. Mai mult, tinerii scolari se pot si juca in timp ce alcatuiesc harta lumii. Jocul contine  4 planse cu desene; 8 creioane colorate; coala de hartie magnetica; 1 fisa cu instructiuni.

Tabla din lemn cu harta lumii ii va ajuta pe cei mici, dar si pe cei mari, sa vizualizeze mult mai bine ce inseamna America, spre exemplu, si cat de departe este de Romania, unde este Africa fata de Europa si de ce China este atat de indepartata incat foarte mult timp nu s-a stiut de existenta ei.

Joc calatorie mondiala

Este timpul ca cei mici sa fie un Cristofor Columb in miniatura. In timp ce acestia se joaca si incearca sa treaca primii linia de sosire vor afla informatii extrem de interesante despre fiecare zona a Pamantului. Vorbim, practic, despre un tur virtual al globului, realizat si adaptat varstei si nevoilor specifice lor.

Dat fiind ca jocul Calatorie Mondiala se poate folosi in minim doi jucatori, cu aceasta ocazie cei mici vor descoperi si spiritul de competitie in cadrul procesului de educatie, ponderat, evident, de faptul ca totul este o joaca ce are ca scop cunoasterea.

Set microscop si telescop

Copiilor le place sa priveasca luna si stelele, imaginandu-si ce se afla dincolo de nori. Sa recunoastem, chiar si noi adultii facem asta, din cand in cand. Asa ca ce poate fi mai interesant pentru un copil de scoala decat sa priveasca prin telescop, catre un cer senin si plin de stele? Poate doar sa vada la microscop lumea minuscula de langa noi.

Setul cu microscop si telescop include instrumente cu capacitatea de marire de pana la de 450 de ori, in cazul microscopului, si cu cea de oculare de pana la de 40 de ori, in cazul telescopului. Suficient ca se poata vedea luna la o claritate destul de buna, dar si sa le arate organismele mici ce convietuiesc alaturi de noi.

Alegeti jocuri educative pentru copii, daca doriti sa le starniti curiozitatea si sa le satisfaceti nevoie de cunoastere, in timp ce se joaca. Cu siguranta veti petrece cateva seri extrem de placute alaturi de ei.

 
Fara comentarii

Lasa un comentariu