Jocuri pentru stimularea vederii bebelusului

Jocuri pentru stimularea vederii bebelusului

0
ochi

ochi-bebe

Picture 1 of 2

In primele luni de viata, bebelusul nu are simtul vizual inca destul de bine dezvoltat si, tocmai de aceea, parintii pot contribui la stimularea vederii sale. Vede in apropierea sa, este capabil sa urmareasca persoanele din jurul sau, distinge culorile, insa totul pare limitat la cativa centimentri distanta.

Asadar, chiar daca ne asteptam ca odata venit pe lume bebelusul sa poata zari in cele mai indepartate colturi, in realitate puiul de om mai are mult pana isi va definitiva procesul de dezvoltare, vederea fiind inclusa in aceasta categorie. Ne vine sau nu sa credem, bebelusul isi zareste mama atunci cand il alapteaza, insa nu este capabil sa perceapa perfect mai departe de 30-50 centimentri, cel putin in primele saptamani de viata.

Pentru stimularea vederii bebelusului, parinti au un rol important. Acestia vor putea sa il ajute sa isi dezvolte simtul vizual prin joc. Folositi jucarii colorate, aratati-i-le si nu ezitati sa ii oferiti explicatii atunci cand acestea sunt in preajma sa. Chiar daca nu va putea sa identifice imediat ceea ce ii aratati, bebelusul va retine informatia, o va depozita la nivelul creierului si va reusi sa o foloseasca putin mai tarziu, creand in jurul sau o serie intreaga de conexiuni logice.

Ati auzit de jocul cu papusile prinse pe degete? Cu siguranta, da. Acesta este un alt mod prin care ii poti stimula vederea bebelusului tau. Prinde pe degete aceste papusi, arata-i-le si joaca diferite roluri. Pe langa rolul lor important in stimularea vederii bebelusului, acestea reprezinta si o modalitate de distractie si de petrecere a timpului.

Aproape fiecare copil se naste cu o forma usoara de strabism. Nimic ingrijorator! Acest lucru poate fi corectat cu ajutorul exercitiilor. Foloseste-te de degetul aratator, plimba-l in jurul ochisorilor sai de mai multe ori, in asa fel incat micutul sa inceapa sa te urmareasca cu privirea.

Cu alte cuvinte, prin joc poti stimula vederea bebelusului tau, transformand totul in ceva extrem de placut, atat pentru tine, cat si pentru bebelus.