Jucarii perfecte pentru copiii de pana in 9 ani

Jucarii perfecte pentru copiii de pana in 9 ani

0
boy sitting on a toy motorcycle. child playing in a room with a lot of scattered toys

Oriunde exista copii exista jocuri si jucarii. Chiar si copiii din urma cu cateva mii de ani reuseau sa se bucure de jucarii facute din lemne, piei de animale sau alte materiale disponibile pe acea vreme. Astazi, exista mii de variante de jucarii copii, care mai de care mai interesante. Acestea nu sunt gandite doar sa le ocupe timpul celor mici, ci si pentru dezvoltarea fizica si psihica a acestora in mod armonios.

In momentul in care cauta jucarii pentru copii, parintii trebuie sa aiba in vedere cateva lucruri:

  • Sa aleaga jucarii optime varstei;
  • Sa caute materiale care nu contin substante toxice;
  • Sa se orienteze catre jucarii cu functii educative, care stimuleaza psihicul, simturile si emotiile.

Care sunt cele mai bune jucarii pentru copii de 1-3 ani

Varsta este cel mai important element de care trebuie sa se tina cont atunci cand se cumpara jucarii. Cei de la BabyPrecious.ro recomanda o atentie sporita, mai ales atunci cand se cumpara jucarii pentru copii de pana in 3 ani, deoarece riscurile de accidente sunt mari atunci cand jucaria nu este aleasa corect.

Sunt foarte potrivite jucariile care imita instrumente muzicale si pot sa scoata sunete, jucariile de tip Puzzle, cu piese suficient de mari pentru a nu fi inghitite, jucariile pentru aer liber (triciclete, masinute electrice sau masinute in miniatura) sau jucarii care sa dezvolte simtul artistic al celui mic. Un set de pictura, spre exemplu, poate sa fie excelent, chiar daca inseamna multa dezordine.

De asemenea, sunt potrivite jocurile de constructii, cartile cu povesti simple sau diverse jocuri de memorie.

Care sunt cele mai bune jucarii pentru copii de 4-6 ani

Dupa ce depasesc varsta de 3 ani, copiii incep sa fie mult mai activi si sa ii imite pe oamenii mari. Este varsta la care imaginatia este extrem de bogata, iar atasarea pentru jucarii devine o realitate cat se poate de bine conturata. Este varsta la care sunt potrivite tricicletele, bicicletele, animalele de plus, jucariile care pun imaginatia la contributie, cum ar fi piesele de constructii si puzzle-urile, papusile sau diversele unele. Cartile de povesti sunt si ele ideale, atata vreme cat sunt citite de parinti.

Jucarii pentru copii de 7-9 ani

La aceasta varsta fiecare copil incepe sa aiba pasiuni si sa dezvolte abilitati. Jocurile de societate, mesele de fotbal sau bicicleta fara roti ajutatoare sunt jucarii pe care orice copil trebuie sa le aiba.

Este varsta la care trebuie sa fie dezvoltata placerea pentru sport si vizata creativitatea. Chiar si jocurile video pot sa fie o solutie buna, atata vreme cat se creaza un program cat se poate de strict in care pot sa fie folosite.

Nu trebuie sa lipseasca volumele din ce in ce mai complexe pentru lectura. Cu siguranta, este varsta la care cei mici incep sa isi formeze personalitatea, asadar, jucariile folosite sunt extrem de importante.

Copiii, indiferent de varsta, nu trebuie sa aiba multe jucarii. Au nevoie, insa, de jucarii de buna calitate, care sa ii ajute la dezvoltare. Misiunea parintilor este sa gaseasca acele jucarii.