Jucariile pe varste

Jucariile pe varste

0
bebelus jucarii (http.babble.com)

bebelus jucarii (http.babble.com)Jocul reprezinta ocupatia de baza a unui bebelus, dar si al unui copil mai mare. De aceea, in alegerea jucariei preferate, parintele trebuie sa se asigure ca este sigura, nu ii va putea produce nicio vatamare, potrivita nivelului de dezvoltare intelectuala a copilului, usor de spalat sau curatat, educativa. Atunci cand alegi o jucarie trebuie sa tii cont de dorintele acestuia, niciodata nu lua decizii de unul singur intrucat iti vei putea dezamagi micutul.

De asemenea, alegerea unei jucarii speciale pentru copilul tau nu presupune si o jucarie foarte scumpa. Nu intotdeauna jucariile scumpe sunt si cele mai interesante pentru cel mic. Investitiile in jucarii nu reprezinta o cheltuiala intotdeauna benefica pentru copil intrucat acestea vor trebui schimbate la intervale de timp foarte scurte in functie de dezvoltarea celui mic.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Iata jucariile preferate de copii, in functie de varste:

Bebelusii prefera jucarii care produc zgomot, pe care le pot prinde in mana sau chiar sa le poata duce spre gurita. Jucariile cu luminite colorate ori puternice le vor atrage atentia cu siguranta.

Bebelusii intre 5 si 8 luni prefera jucarii care fac zgomot la atingere, pe care sa le poata prinde in mana, moi la atingere, papusi colorate.

Dupa varsta de 8 luni si pana la implinirea varstei de un anisor, cei mici vor fi atrasi de jucariile plutitoare pe apa, fiind incantati de momentul imbaierii.

Copiii cu varste intre 1 si 4 anisori  sunt atrasi de cuburi de construit, camioane, papusi, carti de colorat, puzzle, animalute domestice sau salbatice.

Pana la varsta de 7 anisori sunt atrasi de cartile de colorat, dar si de diverse sporturi cu mingea. De aceea, cumpara-le o minge usoara, pe masura lor, si exerseaza cu ei diverse sporturi.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu