La multi ani, Donald Duck!

[imagebrowser id=1795]Cea mai cunoscuta rata din lume aniverseaza 80 de ani, pe 9 iunie! Donald Duck si-a facut aparitia pentru prima data in anul 1934, in Silly Symphony, The Wise Little Hen. De atunci, farsele sale amuzante, temperamentul expansiv si farmecul adorabil au captivat audientele de toate varstele din intreaga lume.

Odata cu cresterea popularitatii sale la mijlocul anilor 1930, au inceput sa apara primele produse cu Donald Duck, de la jucarii de plus, lenjerii de pat si lampi. In 1938, graficianul Disney, Al Taliaferro, a inceput sa creeze zilnic benzi desenate cu Donald Duck ce erau publicate in 322 ziare. In 2013, au fost vandute 80 milioane de exemplare ale revistei Donald Duck in 16 editii locale in regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) – inclusiv saptamanale, lunare sau editii de colectie avandu-l in prim plan pe Donald Duck.

Si astazi Donald Duck se bucura de o popularitate uriasa si are aparitii in serialul Clubul lui Mickey Mouse difuzat la Disney Channel si Disney Junior in fiecare zi. De asemenea, are un rol important in serialul Desene cu Mickey, un serial de comedie produs de Disney Television Animation si lansat anul trecut in Romania. In regiunea EMEA, aproximativ 82% din copii cu varste intre 0-5 ani si 98% din cei cu varste intre 6-14 cunosc adorabila rata (studio realizat in perioadaa noiembrie 2013 – ianuarie 2014).

Dar Donald nu sarbatoreste singur, ci ii invita pe copiii din Romania si familiile lor sa petreaca un weekend aniversar alaturi de el, pe 7 si 8 iunie, la Disney Junior. Weekendul dedicat lui Donald debuteaza cu o multime de episoade speciale din Clubul lui Mickey Mouse si premiera episodului Donald Jr (sambata 7 iunie la 11:30). In acest episod distractiv numit Ziua Talentelor, Donald încearca sa îsi învete ucenicul (numit Donald Junior) un dans pentru un cantec special. Dar în final, are nevoie de ajutor pentru a-si duce la bun sfarsit lectia, iar prietenii sai din Club sunt doritori sa îl ajute. Festivitatile de sambata includ, de asemenea, si difuzarea filmului Povestirile Ratoiului: Comoara lampii pierdute (la ora 12:20). In aceasta varianta amuzanta a cunoscutei povesti, cei trei nepoti aventurosi ai lui Donald, Huey, Dewey si Louie, si unchiul lor, Scrooge McDuck, lupta împotriva verisoarei malefice, Merlock, pentru a intra în posesia lampii magice. De asemenea, va urma si un episod triplu din programul Gasca Ratelor ce prezinta aventurile animate ale nepotilor neascultatori ai lui Donald (sambata, 7 iunie de la 16:30).

De la debutul sau din 1934, Donald Duck a avut aparitii in peste 200 de productii cinematografice – mai multe decat oricare alt personaj Disney! Si dupa patru ani de la primele aparitii de succes, Donald Duck si-a intalnit jumatatea, pe Donna Duck, cunoscuta mai tarziu drept Daisy Duck.

In 1995, Donald Duck chiar a dat numele Asteroidului 12410, iar in 2004 a primit propria stea pe celebra strada Hollywood Walk of Fame din Los Angeles – ca dovada a celebritatii sale uriase.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare