Laptele si fertilitatea

Laptele si fertilitatea

Consumul de alimente grase poate ajuta de cele mai multe ori la o mai buna functionare a aparatului reproducator feminin sau masculin. Studii recent efectuate au demonstrat faptul ca persoanele care consuma un nivel scazut de alimente grase fac parte dintre acelea pentru carea fertilitatea reprezinta o problema.

Consumul de lapte ajuta, conform studiilor, la mentinerea unui nivel crescut al fertilitatii organismului uman. S-a demonstrat faptul ca laptele, ca si aliment gras solubil, se regasesc vitamine destul de importante pentru corpul uman, printre care vitamina A, D, E si K vitamine pe care organismul uman nu le poate produce fara ajutor, dar care se regasesc in anumite tipuri de alimente consumate de catre om.

Asadar, dupa cum se cunoaste vitamina A va ajuta la mentinerea sanatoasa a functiei ovariene feminine, ajutand la o buna reproducere, pe cand celelalte trei tipuri de vitamine vor ajuta la mentinerea calciului in organism, dar si la mentinerea sanatoasa a functiei celulare. Cele patru tipuri de viamine fac parte din categoria vitaminelor solubile, preluate de catre corpul nostru si depozitate in asa fel incat sa serveasca pe viitor la reglarea diverselor functii vitale ale organismului, printre care se poate enumera si functia de reproducere.

Cu toate ca un consum zilnic de lapte poate fi benefic pentru corpul uman, exista cercetatori care au aratat ca un asemenea consum poate fi in detrimentul consumatorului datorita proceselor de fabricare prin care trece laptele inainte de ambalare. Se stie ca prin fierbere se pot pierde anumite calitati ale laptelui, dar, totodata, prin consumul unui lapte nu tocmai igienic poate determina aparitia unor boli destul de grave, ce reprezinta un atentat la adresa sanatatii omului. Printre acestea putem aminti listeria, dar si infectarea cu anumite bacteriii existente in laptele de consum.

Asadar, consumul unui lapte de calitate, in care poti fi sigura de modalitatea de colectare, fierbere si pasteurizare, te poate ajuta in reglarea aparatului reproducator, mentinand o buna fertilitate a organismului tau.

Articol realizat de Tatiana Tuţă

Articole similare

0

0