Litera continua colectia Biblioteca pentru toti copiii

 Editura Litera lanseaza primul volum dintr-o noua serie de 8 titluri in colectia Biblioteca pentru toti copiii Miercuri, 23 aprilie 2014
Biblioteca pentru toti copiii este prima colectie care pune la dispozitia micilor cititori cartile de neuitat ale copilariei atat in forma lor clasica, de text tiparit, cat si in formatele moderne ale secolului XXI: audiobook si e-book. Volumele sunt prezentate intr-o maniera moderna, unitara, cu o formula grafica prietenoasa, ceea ce le pozitioneaza de la inceput in randul cartilor demne de a fi colectionate.
Selectia titlurilor din colectie are in vedere autori clasici ai literaturii romane si universale si operele lor cele mai cunoscute si mai indragite, cu scopul de a deveni un instrument de lucru esential pentru elevii de gimnaziu. In acest scop, pe langa traducerea integrala a operei originale, cartile contin o cronologie care plaseaza autorul in epoca si ofera reperele esentiale ale operei lui.
In fiecare zi de miercuri a urmatoarelor 8 saptamani, vor fi disponibile la toate chioscurile de ziare, exclusiv cu ziarul Libertatea: Print si cersetor de Mark Twain, Basme de Petre Ispirescu, Alice in Tara Minunilor de Lewis Carroll, Cainele din Baskerville de Arthur Conan Doyle, Vantul prin salcii de Kenneth Grahame, Amintiri din copilarie de Ion Creanga, Colt alb de Jack London, Calatoriile lui Gulliver de Jonathan Swift.
Volumele deja aparute in colectie sunt: Basme de Mihai Eminescu, Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain, Robinson Crusoe de Daniel Defoe, Vrajitorul din Oz de Lyman Frank Baum, Morcoveata de Jules Renard, Comoara din insula de Robert Louis Stevenson, Fram, ursul polar de Cezar Petrescu, Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet.
Litera aniverseaza 25 de ani de existenta!
In 1989 lua fiinta, la Chisinau si Bucuresti, Editura Litera. Se implinesc, asadar, anul acesta, 25 de ani de existenta. Ani in care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reusite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, intr-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de fictiune si nonfictiune, Litera a reusit sa se impuna prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanti actori de pe piata de carte. Iti multumim ca ne esti alaturi si te invitam sa ne insotesti, si de acum inainte, in calatoria noastra printre carti, idei si cuvinte.

Litera, 25 de ani. Un sfert de secol de carti!

Related Posts

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole recente

Categorii Populare