Noaptea cartilor deschise

Ziua Mondiala a Cartii
Editura Litera, sarbatoreste Miercuri, 23 aprilie, Ziua Mondiala a Cartii prin cea de-a doua editie a evenimentului Noaptea Cartilor deschise25 de ani de la infiintare, editura va ofera 10 000 de carti si de flori de primavara.
Pe 23 aprilie, in Piata Universitatii (scuarul din fata sediului central al BCR), vom sarbatori lunga si frumoasa istorie a CARTII, din care si Litera face parte de un sfert de secol. Incepand cu ora 18, vom oferi gratuit cititorilor de toate varstele 10 000 de carti insotite de flori.

Volumele oferite gratuit fac parte din colectiile consacrate ale Editurii Litera: Biblioteca pentru toti copiii, Bestseller international, Biblioteca pentru toti, Mari interpreti de jazz si blues, Mari Compozitori, Biografii, Cronica ilustrata a omenirii, Alma – Iubiri de poveste, Disney, Tom & Jerry, Thriller, Marvel etc.
„Ne dorim sa incurajam lectura cu orice ocazie si in orice fel posibil. Iar cel mai eficient mod, si cel mai frumos, este acela de a darui o carte. De Ziua Mondiala a Cartii daruim 10 000 de volume si speram ca ele sa ajunga in bibliotecile a 10 000 de cititori pasionati.”  Marin Vidrascu, director executiv al Editurii Litera.
23 aprilie este o zi simbolica pentru literatura universala: in aceasta zi, in anul 1616, au murit Miguel de Cervantes si William Shakespeare. In alti ani, dar la aceeasi data, au murit sau s-au nascut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.
Pornind de la aceste considerente, in anul 1995, Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie Ziua mondiala a cartii si a drepturilor de autor, pentru a aduce astfel un tribut tuturor scriitorilor si, in acelasi timp, pentru a-i incuraja pe toti, dar in special pe tineri, sa (re)descopere placerea lecturii. Ideea acestei celebrari este legata si de o traditie catalana: pe 23 aprilie, ziua onomastica a patronului catalan Sant Jordi ( Sfantul Gheorghe), barbatilor li se daruiesc carti, iar femeilor, trandafiri rosii.
Litera aniverseaza 25 de ani de existenta!
In 1989 lua fiinta, la Chisinau si Bucuresti, Editura Litera. Se implinesc, asadar, anul acesta, 25 de ani de existenta. Ani in care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reusite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, intr-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de fictiune si nonfictiune, Litera a reusit sa se impuna prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanti actori de pe piata de carte. Iti multumim ca ne esti alaturi si te invitam sa ne insotesti, si de acum inainte, in calatoria noastra printre carti, idei si cuvinte.
Litera, 25 de ani. Un sfert de secol de carti!

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare