Lucru manual. Activități educaționale pentru copii de făcut acasă

Chiar dacă petrecem mai mult timp în casă ne putem întoarce în timp și să ne amintim de orele de lucru manual pe care la dezvoltam acasă sau la școală.

De la desen, la amprente pictate, aceste idei meșteșugărești pentru copii mici nu numai că îl vor ține ocupat, ci și vor îmbunătăți abilitățile motorii și creativitatea și dezvoltarea social-emoțională.

Copiii mici dezvolă în primii ani o cantitate extraordinară de dezvoltare cognitivă și fizică. Își îmbunătățesc în mod constant dexteritatea și coordonarea motorică fină, creativitatea, abilitățile de rezolvare a problemelor, toleranța la frustrare, stima de sine, înțelegerea și exprimarea limbajului.

Iată o serie de activități educaționale pe care copiii tăi le pot practica acasă

Să ne jucăm cu amprentele frunzelor

Pentru că avem o sumedenie de frunze colorate în mii de culori putem profita și realiza colaje imprimate cu Frunze. În tot acest timp micuții vor învața despre natură, îmbunătățindu-și în același timp abilitățile motorii. Faceți o plimbare afară pentru a colecta frunze căzute în diferite forme și dimensiuni. Aduceți frunzele acasă, vopsiți o parte a acestora și apăsați-le pe o pânză goală (hârtie, tricou, geantă, carton etc.). Frunzele pictate se dublează ca ștampile improvizate.

Trasarea corpului

Întreaga familie poate participa la această activitate! Iată ce trebuie să faceți: cereți copilului dumneavoastră să se așeze pe o foaie mare de hârtie și să-și urmeze forma corpului cu ajutorul unui creion. Micuțul își poate decora corpul cu markere, vopsea, creioane, țesături, nasturi sau alte bunuri de artă. Acest proiect promovează creativitatea, întărește mâinile și degetele și oferă o lecție de anatomie.

Pictura cu degetele

În timp ce pictura cu degetele este de obicei rezervată copiilor mici, aceasta poate fi realizată și la vârste mai înaintate pentru a-i putea dezvolta gândirea creativă.

Schimbă hârtia pentru obiecte texturate pentru a-i oferi o experiență senzorială completă; de exemplu, poate picta pe carton rupt, folie cu bule sau tăvi din plastic. Încurajează-ți copilul să-și descrie lucrările acest lucru ajutându-l să-și dezvolte și abilitățile lingvistice și de conversație, și laudă produsul finit pentru a-i spori stima de sine.

Accesorii din paste

Nu numai că această activitate nu necesită investiții financiare, ci încurajează și dezvoltarea abilităților motorii fine, coordonarea mâini-ochi și creativitatea.

Pur și simplu adunați paste cu găuri – cum ar fi rigatoni, penne sau ziti – și cereți copilului dvs. să înșire piesele pe fire. Acest proiect poate fi puțin obositor, ceea ce învață toleranța și perseverența. Ca bonus, brățara sau colierul finisat poate fi colorat cu ajutorul acuarelellor și oferit cadou mamei.

Învățați culorile cu ajutorul colajelor

Vrei să îl înveți culorile pe copil? Alegeți câteva nuanțe primare sau secundare (cum ar fi roșu și portocaliu) și căutați realizați câteva obiecte din aceste hartii colorate. Acestea pot fi butoane, șiruri, decupaje de reviste, autocolante etc. Lipiți toate articolele pe hârtie pentru un colaj colorat. Această activitate poate dezvolat abilitățile de organizare, planificare și rezolvare a problemelor.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare