5 abilități sociale și emoționale pentru a învăța copiii să fie mai buni

Inteligența emoțională a copiilor este una dintre preocupările de bază ale părinților de astăzi.

Ne dorim copii generoși, buni cunoscători ai propriilor sentimente să știe că nu există eșec ci doar lecții din care să învățăm, să fie curajoși, curioși, autonomi. Lecțiile despre bunătate încep încă de la o vârstă fragedă chiar și în momentele în care îi învățăm să își împartă jucăriile cu copiii din parc.

Sănătatea emoțională se construiește treptat încâ de când copilul e mic, iar bunătatea trebuie și ea învățată precum și învățarea controlului asupra emoțiilor negative și a egosimului.

Ce putem face însă, noi părinții, pentru a crește copii inteligenți emoțional?

Să învețe conștiința de sine

Aceasta este abilitatea de a înțelege și de a vă exprima emoțiile, obiectivele și valorile. Construiți această abilitate ajutând un copil supărat să se descurce atunci când nu sunt mulțumiți. în ceea ce nu este în regulă. Sunt furioși pentru că au încercat un test și nu au reușit? Întrebați-l: „Când a început sentimental de nemulțumire? Ce s-a întâmplat înainte? ” Chiar dacă nu pot răspunde, orientarea lor în acest mod poate avea rezultate în comportamente autoreflectante pe măsură ce cresc

Managementul de sine

Un copil cu autogestionare puternică este capabil să facă față factorilor de stres. Ajutați-i să creeze o zonă în care merg să se calmeze, numită adesea Colțul Păcii. Oferirea unui spațiu pentru ca sarcina de a lucra să se simtă mai bine poate ajuta copiii să se concentreze pe a o face efectiv.

Constientizare sociala

Aceasta este capacitatea de a simți și de a arăta empatie. Pentru a-l spori la copilul tău, discută despre cum se simt oamenii în anumite situații de viață și ce le-ar putea spune pentru a-i ajuta să se simtă mai bine.

Să-și dezvoltare abilitățile de relaționare

Acestea ajută un copil să comunice, să asculte și să colaboreze. Stimulați-i arătându-i copilului că sentimentele lor contează. Seara, înainte de culcare, întreabă-l ce l-a făcut fericit, trișt, speriat sau confuz în acea zi,  ascultă și răspunde la ceea ce îți spun.

Să ia deciziile într-un mod responsabil

Aceasta este abilitatea de a te comporta într-un mod care te servește pe tine, dar și pe ceilalți. Pentru a încuraja această abilitate, modelează-o: lasă-l pe copilul tău să te observe în deciziile tale, având grijă să cântărești nevoile altora, precum și pe ale tale.

Pentru a ajuta un copil să fie cea mai bună versiune a lor, să poată înțelege viața, să înțeleagă ce se întâmplă, depinde de bunătatea și dragostea părinților.

Related Posts

Comentarii

Articole recente

Categorii Populare