Luna a doisprezecea de viata a bebelusului

Luna a doisprezecea de viata a bebelusului

Odata ce bebelusul tau pare ca a intrat in primul anisor de viata, fiind in luna a doisprezecea de viata, acesta devine mai activ ca niciodata.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Va putea de aceasta data sa stea in sezut nesprijinit de tine sau de perne, putand lua masa de unul singur, capatand o mai mare indemanare in ceea ce priveste dusul linguritei spre gurita. Chiar daca senzatia de foame nu este prea mare, totusi acesta va manca de dragul linguritei, fiind curios si de procedeul in sine de a lua masa.

Mersul in picioare este si el destul de bine exersat de cel mic. Daca la inceput, acesta mergea mai mult sprijinit de mobila sau de marginea patului, acum acesta va putea merge fara a se tine de ceva.

Isi va forma simpatii si antipatii, va rade cand cineva ii va fi pe plac si va plange ori de cate ori se va afla in prezenta cuiva fata de care dezvolta o stare de anxietate.

Luna a doisprezecea de viata vine cu oportunitati noi: cel mic va putea sa inteleaga sensul anumitor cuvinte simple – daca ii vei spune san u faca un anumit lucru intrucat se va rani, acesta va intelege si nu il va face, iar daca il vei lauda va fi foarte fericit. Va sti cand il vei striga pe nume si cand va trebui sa mergeti afara, cunoscand sensul cuvintelor: “pa”, “afara”, “mama”, “tata”, “ne e voie”. De data aceasta te vei putea intelege cu cel mic chiar prin intermediul unor propozitii simple.

Va trebui alintat, mangaiat si sa ii vorbiti cat mai mult in fiecare zi. Va placea sa se priveasca in oglinda, sa se admire sau sa asculte muzica lenta. Vocea mamei il va linisti indiferent daca acesta este mai mare, iar prezenta acesteia pe langa el ii va aduce acel sentiment de siguranta de care are nevoie.

Desi poate incepe sa lege cuvinte simple, de la “mama”, “tata”, “pa”, “acasa”, cel mic nu va putea dobandi inca de pe acum un limbaj destul de bogat, vorbirea fiind inca destul de neinteleasa pentru el. Asa ca nu trebuie sa te sperii daca bebelusul tau nu a inceput inca sa vorbeasca: ritmul de crestere si dezvoltare a unui bebelus este destul de lung pentru ca o astfel de etapa sa ii fie cunoscuta inca de pe acum.

Articol realizat de Tatiana Tuţă
Fara comentarii

Lasa un comentariu