Mami, nu vreau un fratior…

Mami, nu vreau un fratior…

0
fratiori (www.tnlife.files.wordpress.com)

fratiori (www.tnlife.files.wordpress.com)Oricare dintre noi am fost pusi macar o data in viata in situatia de a ne manifesta gelozia fata de altcineva. Cu atat mai mult daca esti primul nascut intr-o familie extrem de iubitoare. Mai mult ca sigur nu iti doresti sa imparti iubirea parintilor cu altcineva, fie si cu fratiorul mai mic.

Atunci cand t-ai hotarat sa aduci pe lume un al doilea copil trebuie sa te gandesti si la reactiile primului nascut. Cu siguranta acesta nu va dori sa stie ca ii vei aduce un fratior pe care il vei iubi la fel de mult si cu care va trebui sa isi imparta jucariile. De aceea, nu se va sfii sa te intrebe de ce este nevoie sa vina sa locuiasca in aceeasi familie…

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Cu siguranta intrebarea ii este justificata. Dintr-o data dragostea parintilor este injumatatita, timpul pe care il petrecea cu parintii nu mai este acelasi si are si cateva responsabilitati legate de ingrijirea fratelui mai mic.

De aceea, pentru a-ti ajuta copilul mai mare sa treaca peste acest impas emotional este bine sa incerci sa depistezi cauza nelinistii lui, ce anume il framanta cel mai mult odata cu venirea pe lume a bebelusului mai mic. Dupa ce te-ai convins ca micutul sufera din cauza faptului ca este de parere ca nu il vei mai iubi la fel de mult, incearca sa il asiguri ca situatia dintre voi doi ramane aceeasi, iubindu-l cu aceeasi putere si tarie.

De asemenea, o alta problema de natura psihologica este si aceea ca va sti ca fratiorul mai mic va atenta la jucariile proprii. Nu trebuie sa te sperii si sa consideri asta o bariera de netrecut. Cu timpul cei doi se vor acomoda unul cu celalalt si nu vor putea sa se joace singuri, devenind un intreg. Cu toate acestea, explica-i ca jucariile fratiorului mai mic vor fi altele, destinate pentru bebelusi. Cu siguranta, fratiorul cel mic nu va atenta la jocurile puzzle si nici la masinutele cu telecomanda. Ii poti explica ca pentru el, mai potrivite ar fi ratustele plutitoare sau mici clopotei care sa ii capteze atentia prin sunet si culoare.

Cu toate ca vei incerca sa ii explici ca nimic nu se va schimba este posibil ca gelozia primului copil sa fie destul de puternica si chiar sa te intrebe de ce nu il arunci cat mai departe de casa. Chiar si asa, nu este cazul sa te sperii. Copilul apeleaza la acest gen de intimidare, doar-doar va ramane singur. Nu ezita ca dupa nasterea celui de-al doilea copil sa ii lasati singuri o vreme pentru a-i vedea cum reactioneaza. S-ar putea sa te surprinda, vazandu-i cat de apropiati sunt.

Pentru ca micutul sa se simta la fel de sigur de iubirea voastra, incercati sa nu ii restrangeti orele de intimitate si nici plimbarile in parc. De asemenea, nu este cazul sa intervii in certurile lor decat in momentele mult prea tensionate.
Fara comentarii

Lasa un comentariu