Manichiura bebelusului tau

Manichiura bebelusului tau

Atunci cand aduci pe lume un bebelus, orice gangurire a acestuia iti poate pune un semn major de intrebare. Ii vei urmari fiecare miscare, fiecare moment in care acesta va dormi, de teama ca acestuia sa nu i se intample ceva rau.

Aspecte legate de igiena, de la celebra baita si pana la curatarea urechilor bebelusului, aspirarea secretiilor nazale, dar si taierea unghiilor celui mic, toate acestea reprezinta preocupari destul de majore pentru proaspetii parinti.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Daca in cazul curatirii urechilor se recomanda a nu se folosi betisoarele special create pentru acestia intrucat ii va putea vatama, in cazul aspirarii secretiilor nazale – un astfel de lucru putandu-se face cu ajutorul folosirii unui aspirator nazal pentru a se evita riscul ca bebelusul sa se afle in imposibilitatea de a respira, si procedura taierii unghiilor este o problema la fel de delicata, tratata cu multa atentie si responsabilitate din partea parintilor.

Se recomanda a se taia unghiile celor mici ori de cate ori este nevoie, intrucat acestea pot creste mai mari, lucru ce va determina zgarierea pe fata a acestora. De regula copiilor la astfel de varste fragede le cresc foarte usor unghiile, fiind foarte subtiri si avand aspectul de incarnare. Cu toate ca aveti senzatia ca le intra in carne, fiind incolacite dupa deget, nu este deloc asa, un astfel de lucru nu va produce pentru cel mic nici o senzatie neplacuta.

Taierea unghiilor trebuie sa se faca cu multa grija si atentie de catre parinti. De regula, este de preferat a se taia atunci cand bebelusul doarme in asa fel incat acesta sa nu simta si sa nu se sperie la vazul forfecutei de unghii. Se va folosi asadar o forfecuta de unghii rotunda si nu o unghiera, forfecuta fiind mai usor de folosit si mult mai practica.

In momentul taierii unghiilor trebuie sa fiti atenti la eliminarea tuturor colturilor acesteia, dar si la evitarea taierii foarte scurte a unghiilor, putand provoca durere pentru cel mic si strica forma unghiei. De asemenea, aveti multa grija sa nu ii produceti vreo vatamare, fiind atenti la forfecuta, intrucat acesta se poate misca pe tot parcursul somnului.

Desi o tehnica cu o aparenta obisnuita, taierea unghiilor si asigurarea unei manechiuri perfecte poate reprezenta de multe ori pentru parinti un mare chin si responsabilitate.
Fara comentarii

Lasa un comentariu