Cum sa ingrijesti corect pielea bebelusului?

Cum sa ingrijesti corect pielea bebelusului?

0

Imediat dupa nastere, asigurarea unei bune ingrijiri bebelusului reprezinta cea mai mare preocupare a parintilor.

Micile detalii legate de protejarea pielii acestuia nu trebuiesc pe deplin neglijate. Imediat dupa nastere, pielea acestuia poate fi expusa la un grad mai ridicat de deshidratare, putandu-se descuama mult mai usor. Glandele sudoripare ale bebelusului nu sunt pe deplin dezvoltate, porii acestuia sunt mai mici ca dimensiuni, iar absenta pilozitatii asemanatoare unui adult il poate expune unor riscuri mai mari de deshidratare a pielii, ajungandu-se la provocarea unor iritatii si neplaceri dermatologice ale pielii.

Nasterea bebelusului in timpul sezonului rece duce de cele mai multe ori la expunerea acestuia la riscuri mult mai crescute cu privire la deshidratarea pielii, fiind expus la conditii de umiditate mai intensa, frig, dar si vant mai puternic, pielea acestuia fiind mai sensibila si mai subtire decat a unui adult.

In acest sezon se recomanda folosirea unor produse cosmetice adecvate asigurarii unei bune igiene a copilului dumneavoastra, cu ph neutru, total diferit de cel al adultilor, dar adecvate tipului de piele a copilului dumneavoastra. Trebuie sa fiti foarte atenti in alegerea unor astfel de produse intrucat pot duce la lipsirea lipidelor din epiderma, provocand senzatia de uscare a stratului epidermic.Asigurarea unei diete bogate caloric in multe vitamine si minerale, aceasta combinandu-se cu produse cosmetice bazate pe minerale, uleiuri de masline si de migdale vor ajuta pielea copilului dumneavoastra, mentinandu-se senzatia de catifelare a acesteia.

In momentul imbaierii copilului este necesar a folosi produse bogate in saruri minerale, uleiuri de migdale, fara continut de alcool sau sapun intrucat pot duce la senzatia de inasprire a pielii. De asemenea, inainte de imbaiere asigurati-va ca temperatura din camera este mai ridicata decat de obicei, ferindu-l de frig, un factor favorizant inaspririi pielii si vatamarii acesteia.

Imediat dupa baie, procedura de hidratare a pielii trebuie sa continue prin folosirea laptelui de corp, bogat in uleiuri hidratante cu rol nutritiv.

Chiar daca in magazine exista suficiente oferte cosmetice care sa-i ofere copilului senzatia de catifelare a pielii este indicat a incerca sa il tineti cat mai departe de vant si frig pentru mentinerea unei epiderme sanatoase.