Masurarea temperaturii rectale la bebelus

Masurarea temperaturii rectale la bebelus

0
bebelus cu febra (www.ami.org)

bebelus cu febra (www.ami.org)Chiar daca iti imaginezi ca micutul tau nu va fi afectat niciodata de febra sau raceala, in realitate te vei confrunta destul de des cu o asemenea problema, mai ales in anii copilariei.

De aceea, este nevoie ca intotdeauna sa avem la dispozitie un termometru cu care sa ii putem verifica zilnic temperatura corporala. Atunci cand ne decidem sa achizitionam un termometru suntem pusi in fata unor mari dileme – care termometru este cel mai bun? Ce-i drept, oferta de pe piata este destul de variata, plecand de la termometrele mai ieftine, cele de sticla cu mercur, pana la altele mai scumpe, digitale, care pot masura temperatura rectal, axilar sau oral. Nu putem trece peste termometrele auriculare care ii pot masura temperatura micutului la nivelul urechii intr-o secunda.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Atunci cand te decizi sa ii masori temperatura rectal este indica ca mai inainte de toate sa ii asiguri acestuia o buna igienizare. De aceea, nu ezita sa il stergi atat inainte, cat si dupa folosire cu alcool sanitar. Dupa igienizare, asigura-te ca ai scuturat termometrul pentru a reveni la temperatura de pornire, fie ai apasat butonul de pornire in cazul celui digital. Imediat incearca sa il asezi pe cel mic pe burtica si introdu-i termometrul in fundulet circa 2 centimetri. Dupa semnalul sonor, la termometrul digital, sau dupa maxim 3 minute il vei scoate din fundulet si vei citi valoarea indicata. Valorile rectale normale variaza intre 36,5 si 37,3 grade Celsius.

Temperaturile masurate auxiliar nu vor trebui sa depaseasca 37,1 grade Celsius intrucat orice valoare mai mare este declarata febra si trebuie anuntat de urgenta medicul.

Chiar daca se considera ca fiecare avem o temperatura de 37 grade atunci cand suntem sanatosi, in realitate totul este destul de fals. Asa cum spunea, suntem unici in felul nostru si ca urmare ne putem depista temperatura bazala luand-o de mai multe ori atunci cand suntem sanatosi.

Atunci cand ii vei masura temperatura rectal, nu va trebui sa te sperii – este posibil ca bebelusul sa aiba scaun. Atunci cand te decizi sa ii masori temperatura unui bebelus este mai indicat sa recurgi la metoda rectala, avand o mai mare siguranta.

Daca micutul are o temperatura ce depaseste 38 de grade Celsius est indicat sa te adresezi de urgenta medicului specialist.
Fara comentarii

Lasa un comentariu