Maternitatea perfecta pentru nasterea bebelusului – de ce sa tii cont?

Maternitatea perfecta pentru nasterea bebelusului – de ce sa tii cont?

0
maternitate

maternitate

Picture 1 of 2

Fiecare mamica isi doreste sa aiba parte de cele mai bune conditii atunci cand bebelusul este gata sa vina pe lume, dorindu-si sa gaseasca maternitatea perfecta.

Cu toate acestea, pot exista numeroase situatii in care mama, desi iubitoare de confort, sa aleaga una dintre maternitatile romanesti fara prea multe dotari in acest sens, urmandu-si medicul ginecolog.

Intr-adevar, decizia de a urma medicul ginecolog este hotaratoare in majoritatea cazurilor. Increderea in medicul specialist este atat de mare incat mama poate face chiar si unele sacrificii.

Cu toate acestea, in viziunea multor mamici, maternitatea perfecta pentru nasterea bebelusului se incadreaza in standardele cele mai inalte de calitate, siguranta si confort. Atunci cand va trebui sa ia o decizie in acest sens, viitoarea mamica nu are cum sa nu se gandeasca la urmatoarele intrebari:

  • de ce dotari medicale beneficiaza maternitatea?
  • care este istoricul medical al maternitatii respective?
  • mama va putea fi asistata la nastere de personal calificat?
  • care este rata cezarienelor si rata nasterilor normale?
  • poate participa tatal la nasterea bebelusului, asistand mama in sala de nasteri?
  • bebelusul va intra imediat in contact cu proaspata mamica?
  • cand este pus la san bebelusul?
  • maternitatea beneficiaza de rezerve ori de serviciul rooming-in, in asa fel incat bebelusul sa poata dormi atat de aproape de mama sa?

In functie de raspunsul la aceste intrebari, viitoarea mamica va face alegerea cea mai buna, aducandu-si pe lume bebelusul in conditii de maxima siguranta si confort.

O alta intrebare pe care orice femeie si-o pune atunci cand este insarcinata face referire la nasterea la stat sau la privat.

Nasterea la stat nu este atat de costisitoare din punct de vedere financiar. Chiar daca dotarile din spital nu sunt atat de inalte, mama va putea fi asistata de cadre medicale de specialitate pe tot parcursul sau.

Maternitatea privata ofera pe langa siguranta si performanta profesionala si conditii optime de igiena si confort. Cu toate acestea, pana si maternitatea privata aduce un mic dezavantaj – acela al achitarii tarifelor de spitalizare, destul de crescute.