Medicamente interzise consumului bebelusului

Medicamente interzise consumului bebelusului

0
copil care ia pastile (www.homeopathyclinicprague.cz)

copil care ia pastile (www.homeopathyclinicprague.cz)Atunci cand bebelusul tau are febra, tuseste sau prezinta o stare de diaree cat mai severa incerci de regula sa ii administrezi anumite medicamente care iti sunt mai la indemana.

Cu toate acestea, a-ti trata bebelusul acasa fara a urma indrumarile medicului specialist poate crea stari adverse destul de neplacute pentru cei mici. De aceea, este recomandat ca indiferent de simptomatologia pe care o prezinta sa vizitezi de urgenta medicul pediatru.

Potrivit specialistilor, administrarea de medicamente bebelusului poate crea reactii adverse destul de serioase si uneori care nu pot fi tratate cu multa usurinta. Asa ca, in perioada in care bebelusul este inca mic va trebui sa incercati sa ii administrati aspirina, antitusivele, antivomitivele sau acetaminofen, fiind total interzise.

Aspirina

De regula, specialistii recomanda aspirina dup ace copilul implineste 12 ani. Pana la aceasta varsta administrarea este destul de riscanta, putand provoca sindromul Reye. De aceea, va trebui sa citesti prospectul si altor medicamente pentru a te asigura ca nu au in continutul lor o anumita doza de aspirina.

Antitusivele

Atunci cand cel mic tuseste este recomandat sa ii administrezi un anumit sirop pe care ti-l prescrie medicul. A-I administra medicamente care suprima tusea va putea crea efecte adverse destul de pronuntate. Nu uita totusi de aerosoli…

Antivomitivele

Intrucat efectele adverse sunt destul de numeroase, acestea putand provoca ameteala, greata, diaree, oboseala, constipatie este indicat sa incerci sa eviti sa ii administrezi vreun anumit tip de medicament. Chiar daca cel mic vomita este indicat sa lasi sa treaca totul de la sine, fara administrarea vreunui medicament. Cu toate acestea, este indicat sa te prezinti la medic in cazul in care vei observa ca starea de voma persista.

Acetaminofen

In cazul in care ii administrati o doza prea mare de acetaminofen, la fel ca si in cazul ibuprofenului, atunci bebelusului ii pot aparea eruptii cutanate si chiar anemie. Asa ca, fiti atenti la dozele prescrise de medic indiferent de starea bebelusului.