Metode pentru o alaptare corecta

Metode pentru o alaptare corecta

0

Secretul unei alaptari reusite este sa incepi cu dreptul si este esential sa alaptezi copilul putin si des dupa nastere pentru a putea produce o cantitate suficienta de lapte. Cu toate acestea, alaptand beblusul putin si des, nu vei avea garantia ca vei produce suficient lapte, daca nu-l vei aseza la san in mod corespunzator. Cata vreme vei fi in maternitate, vei primi indrumare din partea asistentelor in legatura cu modul in care sa-l asezi la san.

Dar, dupa ce vei fi externata, foarte probabil, la 48 de ore de la nastere, este recomandat sa soliciti sprijinul unui consultant in domeniul alaptarii. Aceasta persoana te va asista in timp ce alaptezi bebelusul, pentru a se asigura ca-l asezi la san asa cum trebuie si, daca va fi necesar, poate veni la tine de mai multe ori pentru a te ajuta sa depasesti orice problema cu care te poti confrunta in primele zile.

Poti incepe sa alaptezi, pentru inceput, cate cinci minute la fiecare san, din trei in trei ore, crescand durata alaptarilor cu cateva minute in fiecare zi, pana se declanseaza lactatia. Intervalul de trei ore se calculeaza de la inceputul unei alaptari pana la inceputul alaptarii urmatoare. Lactatia se va declansa intre a treia si a cincea zi, iar pana atunci, perioada in care se hraneste bebelusul la san ar trebui sa fi ajuns la 15-20 minute. In acel moment, multi sugari se vor hrani suficient la un singur san si vor putea astepta trei ore pana la masa urmatoare.

Citeste mai mult pe www.cool-baby.ro

sursa foto: healthsaveblog.com