Mini-pilula contraceptiva dupa nastere

Mini-pilula contraceptiva dupa nastere

0
pilule_contraceptive

cuplu-2

Picture 1 of 2

Imediat dupa reluarea vietii sexuale dupa nastere iti doresti sa te feresti de o noua sarcina si cum altfel decat folosind metodele contraceptive cele mai potrivite pentru aceasta perioada.

Dupa nastere si mai ales in alaptare folosirea clasicelor metode contraceptive pe care mai mult ca sigur le-ai testat nu mai reprezinta o solutie eficienta. Si chiar daca reluarea vietii sexuale nu mai reprezinta o prioritate in viata ta in primele saptamani de la nastere vei vedea ca dupa saptamanile de lahuzie apetitul sexual va capata iarasi valente semnificative.

In cazul in care alaptezi este indicat sa eviti metodele contraceptive hormonale clasice. Singura solutie recomandata de catre medici este „mini-pilula”, avand un continut redus de progestativ, protejandu-te astfel in fata unei sarcini nedorite imediat dupa nastere.

Mini-pilula contine un derivat de progesteron. Va trebui luata cu aceesi strictete ca si pilula clasica – la aceeasi ora, in fiecare seara. Cura cu astfel de pilule va trebui inceputa fie in a 21 –a zi de la nastere, fie in prima zi a ciclului menstrual.

Mini pilula contraceptiva te va proteja in fata unei sarcini nedorite imediat dupa nastere, prin impiedicarea spermatozoizilor sa patrunda in uter intrucat vascozitatea mucusului devine din ce in ce mai accentuata.

De-a lungul timpului, studiile au aratat ca o astfel de pilula nu inhiba lactatia si nu afecteaza bebelusul. De asemenea, reluarea vietii sexuale dupa nastere nu va mai reprezenta un motiv de framantari pentru proaspata mamica, aceasta mini-pilula asigurand o garantie contraceptiva destul de ridicata.

Foto: http://stilfm.com / http://img.kudika.ro

 

 

Articole similare