Cum sa dezveti copilul de suzeta

Cum sa dezveti copilul de suzeta

0

cum-sa-dezveti-copilul-de-suzeta

Picture 1 of 2

Daca sunteti in incercarea de a dezvata copilul de suzeta, atunci nu aveti o sarcina usoara.

Desi multi parinti considera ca pentru a calma copilul suzeta este cel mai bun ajutor, medicii pediatri recomanda intarcarea copilului la aproximativ 1 an pentru a incuraja dezvoltarea vorbirii, pentru a reduce dependenta pe termen lung si a reduce sansele problemelor dentare pe viitor.

Iata cateva sugestii:

  • Limitati folosirea suzetei la somnul de pranz si seara inainte de culcare; ii puteti spune ca suzeta este numai pentru bebelusi, iar el este un copil mare acum.
  • Spuneti copilului ca o sa ii trimiteti suzeta la Zana Maseluta si ii va da in schimb un cadou. Pentru copii mai mari, schimbarea suzetei cu o jucarie poate functiona.
  • Laudati si recompensati copilul pentru ca nu mai foloseste suzeta; tachinarea sau pedeapsa nu este un mod eficient de a schimba un obicei.
  • Un motiv pentru care copilul inca mai foloseste suzeta este acela ca nu are nimic mai bun de facut. Asadar ii puteti ocupa timpul cu diferite jocuri, plimbari in parc. Prin comunicare si multa rabdare, micutul tau va intelege ca e timpul sa renunte la suzeta.

Foto: www.faracearta.com