Mobilier in functie de varsta

Mobilier in functie de varsta

Fiind in crestere, necesitatile copilului se modifica treptat, ceea ce impune ca amenajarea camerei proprii sa se schimbe in continuu.

Recomanda aceasta pagina! Un parinte iti va multumi:

Alegerea mobilierului potrivit este extrem de importanta si trebuie sa tina cont de o serie de aspecte: sa fie practic, estetic si sa ofere siguranta. Si intrucat copilul va creste, trebuie luat in calcul si acest aspect, si anume alegerea unui mobilier care sa fie la fel de functional si peste cativa ani.

Pentru bebelus este necesar un patut, o comoda de infasat si un dulap pentru depozitare. Este indicat ca patutul sa aiba doua pozitii ale saltelei pentru a permite coborarea acesteia pe masura ce micutul creste si incepe sa se ridice. Comoda de infasat trebuie sa fie prevazuta cu sertare; este mobila in jurul careia se invart cele mai multe activitati, motiv pentru care sunt necesare multe spatii de depozitare.

In jurul varstei de doi ani, patutul din zabrele se inlocuieste cu un pat mai mare. De asemenea, mesele si scaunele trebuie sa fie potrivite dimensiunilor copilului, astfel: inaltimea placii mesei se stabileste in asa fel incat coatele copilului asezat langa ea sa se sprijine comod pe aceasta, iar picioarele copilului asezat pe scaun sa atinga podeaua.

Scoala aduce schimbari importante in viata copilului, ceea ce se reflecta si in amenajarea camerei sale. Deosebit de importanta este masa de studiu care trebuie sa aiba dimensiunile de minim 60×90 cm, sa aiba blatul cu inaltime si inclinatie reglabile si sa fie dotata cu un dulapior cu sertare, care poate fi introdus sub ea.

Sursa: www.casamea.ro
2 Comentarii

Lasa un comentariu