Modelele sexuale ale adolescentilor sunt parintii

Parintii adolescentilor ar putea ramane surprinsi de concluziile unui studiu efectuat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Montreal. Se pare ca modelele sexuale ale adolescentilor sunt parintii lor, si nu vedetele sau prietenii.

Studiul a scos la iveala faptul ca 45% din adolescenti urmeaza exemplul sexual al parintilor in vietile lor intime. Subiectii care au fost de acord sa faca parte din studiu au marturisit, in proportie de 68%, ca s-au bazat mai mult pe sfatul parintilor decat pe cel al prietenilor atunci cand a venit vorba de chestiuni personale.

32% au declarat ca amicii le-au influentat deciziile sexuale iar 15% au spus ca au tinut cont si de parerile vedetelor. Jean-Yves Frappier, profesor doctor in pediatrie la Universitatea din Montreal si presedinte al Societatii Pediatrice Canadiene, considera ca, in ciuda faptului ca adolescentii par sa ramana indiferenti la sfaturile parintilor, acestia nu trebuie sa se dea batuti. Chiar daca nu este evident, tinerii tin cont de pararea mamei si a tatalui, informeaza Time.com.

Mamele care au luat parte la un sondaj de opinie efectuat in randul parintilor dupa aflarea rezulatelor studiului au fost, in proportie de 78%, foarte surprinse de dezvaluiri. Cele mai multe credeau ca influenta prietenilor este mult mai importanta decat cea a parintilor si renuntau inainte de vreme sa mai incerce sa discute cu copiii lor.

Studiul a fost efectuat pe 1,171 de adolescenti cu varste cuprinse intre 14 si 17 ani si 1,139 de mame, care au fost de acord sa ia parte la sondajul de opinie ulterior aflarii rezultatelor. Tinerii au fost chestionati in legatura cu sursele de informare sexuala, comunicarea pe teme sexuale, relatiile cu parintii si familia si activitatile sexuale.

Atunci cand adolescentii sunt influentati de parinti, isi incep viata sexuala mai tarziu. Doar 17% din fete si 22% din baietii care au marturisit ca parintii le sunt modele sexuale isi incepusara viata sexuala. 40% din fetele si 39% din baietii care recunoscusera ca parintii nu au jucat un rol important in conturarea vietii lor sexuale erau deja activi din acest punct de vedere.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare