Modificarea sanilor…problema psihologica?

Modificarea sanilor…problema psihologica?

0

Pe masura ce te apropii de etapa finala a sarcinii, de momentul nasterii, sanii se modifica foarte mult, pentru a-i asigura copilului necesarul de hrana pentru alaptare.

Problema modificarii sanilor este reprezentativa in primul rand sub aspectul psihologic parcurs de cei doi parteneri.

In perioada pubertatii, adolescenta avea de parcurs mai multe etape ca urmare a aparitiei unor modificari hormonale si a trecerii de la stadiul de copil la cel de adult. Schimbari vizibile la nivelul sanilor aveau loc inca de pe atunci, acestia luand in dimensiuni, fiind mult mai ampli, dar si mai durerosi. Dupa parcurgerea unei astfel de perioade, tanara ajunge sa se obisnuiasca cu aceste noi dimensiuni, unele fiind multumite, altele nu de numarul de sutien pe care sunt nevoite sa il poarte.

Aparitia unei sarcini duce la modificari la nivelul intregului organism – de ingrasare, umflare a mainilor si picioarelor, dar si de modificari ale sanilor. De aceasta data, pana si cele mai nemultumite dintre acelea care considerau ca poarta numere mici la sutien, devin suparate, datorita unor proportii deja mult prea mari ai acestora. Sanii dintr-o data se maresc, devin ampli, sfarcurile se intaresc, totul pregatind parca momentul nasterii, cand viitoarea mamica va trebui sa se obisnuiasca cu ideea alaptatului. Asa se obtine o viziune diferita asupra acestora, sanii devenind o problema psihologica cu care trebuie sa se obisnuiasca tanara mamica.

Momentul alaptatului devine un alt moment ce va trebui depasit de catre aceasta, mai ales cand vine vorba de alaptatul in public. De cele mai multe ori acestea prefera alaptatul acasa, eviatand sa plece cu cei mici pentru a se feri de privirea prietenilor atunci cand bebelusului i se face foame, simtindu-se rusinate intr-o astfel de perioada si refuzand chiar sa alapteze, grabind plecarea acasa.

De multe ori perceputa ca o problema psihologica a femeii, aceasta devine destul de suparatoare si pentru barbat. Sustinem un astfel de lucru intrucat acestia sunt neobisnuiti cu noua imagine a sanilor, fiind de-a dreptul impresionati, unora displacandu-le in totalitate noile dimensiuni. Momentul alaptatului poate fi la fel de suparator si pentru acesta intrucat va deveni extrem de iritat si suparat atunci cand va trebui sa isi vada partenera cum alapteaza, mai ales intr-un loc public, in fata privirilor rudelor sau cunostintelor. Dintr-o data acesta isi vede rasturnat universul, sanii nemaijucand rolul mult preferat de acesta, acela de jucarie in timpul actului sexual, servind spre interesele bebelusului, pentru asigurarea hranei.

Parcurgerea unui astfel de moment trebuie constientizat indeaproape de catre ambii parteneri, acestia trebuind sa treaca de dragul bebelusului peste astfel de inconveniente de ordin psihologic.

Articol realizat de Tatiana Tuţă