Nasterea unui bebelus prea mare

Nasterea unui bebelus prea mare

0
mama si copilul

mama-si-copilul

Picture 1 of 2

In cazul in care te-ai hotarat sa nasti natural, iar bebelusul tau are o dimensiune prea mare in momentul nasterii este indicat sa nu intri in panica si sa asculti cu mare atentie toate sfaturile medicului specialist pentru ca nasterea sa decurga normal.

Fie ca este vorba de anumiti factori genetici, fie datorita greutatii mamei sau diabetului gestational – toate pot deveni cauzele unui bebelus prea mare la nastere.

Riscul nasterii unui bebelus prea mare pe cale naturala este destul de ridicat. Tocmai de aceea medicii recomanda ca in cazul in care nasterea nu va recuge normal sa se efectueze operatie cezariana.

Hemoragiile destul de puternice, dar si ruperea perineului pot afecta viitoarea mamica in momentul nasterii. Nici bebelusul nu va scapa nevatamat. La fel de posibil este ca acesta sa se nasca cu anumite malformatii cauzate greutatii sale prea mare – ruperea clavicule, a mainii, dislocarea umarului sunt doar cateva dintre cele mai serioase afectiuni datorate nasterii unui bebelus prea mare pe cale naturala.

Tocmai de aceea medicii le pot recomanda gravidelor care poarta in pantec un bebelus prea mare sa nasca mai devreme. Efectele adverse nu sunt posibile in cazul nasterii mai devreme de termen in cazul in care bebelusul si-a incheiat procesul de dezvoltare.

Imediat dupa nasterii medicii te vor tine sub permanenta observatie pentru a reusi sa depisteze din timp aparitia unei hemoragii interne si stoparea acesteia. Nasterea unui bebelus prea mare presupune o perioada de efort sporit, ceea ce ii va cauza mamei o stare de oboseala epuizanta, singurul lucru pe care si-l va dori fiind acela de a se odihni cat mai multe ore. Tocmai de aceea, imediat dupa nastere este indicat sa incerci sa te odihnesti cateva ore mai ales ca bebelusul va fi ingrijit si ocrotit de personalul medical al maternitatii.

In cazul rupturii de perineu datorata nasterii unui bebelus prea mare este indicat sa respecti cu mare atentie recomandarile medicului specialist cu privire la mentinerea zonei respective cat mai curate si igienice. De aceea, ori de cate ori vei merge la toaleta este indicat sa te asiguri ca ai mainile perfect curate. Schimbarea absorbantelor intime, dar si spalarea zonei lezate cu apa si sapun te vor feri de eventualele infectii ce pot surveni ca urmare a acestui lucru.

Foto: http://2.bp.blogspot.com / http://www.egirl.ro

Articole similare