Ce se intampla in sarcina?

Ce se intampla in sarcina?

0

Vaginul tau este o parte esentiala, iar in timpul sarcinii vei avea parte de multe schimbari, de la culoare pana la aparitia venelor varicoase, asadar noua luni de sarcina pot avea repercusiuni. Iata cateva lucruri despre care pana acum poate ca nu ai auzit.

Ca orice femeie insarcinata, cu siguranta stii ce presupune nasterea vaginala, dar intotdeauna se intampla mai mult decat crezi sau decat te astepti. Iata cateva modalitati prin care sarcina iti poate transforma corpul.

Culoarea de baza a vaginului tau este roz, dar cand bebe este la bord, atunci se mai schimba culoarea si poate deveni purpuriu sau albastru. De fapt, schimbarea de culoare poate fi un prim semn ca esti insarcinata. La sase saptamani din momentul in care ai ramas insarcinata, vaginul tau isi poate schimba culoarea, din cauza cresterii cantitatii de sange din zona respectiva.

Sangerari – Sarcina inseamna ca pentru o perioada de timp sa ramai fara menstra, insa daca sangerezi in timpul primului trimestru este ceva comun. Cu toate acestea, de fiecare data cand sangerezi, chiar daca pare ca esti in ordine si nu ai dureri, este bine sa contactezi medicul si chiar sa mergi la un control.

In mod normal, conform medicilor obstetricieni, sangerarea poate semnala implantarea in uter a ovulului si formarea placentei. In unele cazuri, insa, sangerarile pot indica altceva, precum o posibila infectie. Daca sangerarea este insotita de dureri, inclusiv crampe, suna de urgenta medicul.

Senzatie de amortire – Cantitatea mare de sange care este pompata acum in aceasta zona, iti poate da o senzatie de amortire, insa nu reprezinta o problema. Pentru unele femei, senzatia de amortire din zona vaginala, amplifica senzatiile si oarecum spus in mod politicos, este o buna modalitate de a-ti saluta viitoarele orgasme!

Sunete ciudate – „Literatura vaginala” nu poate fi foarte delicata pe subiectul gazelor si sunetelor ciudate produse de catre vagin. Nu este un semn care poate indica un pericol, dar nu este foarte clar inca de ce se intampla acest lucru in timpul sarcinii.

sursa foto: lovedbyparents.com