Nebulizatorul – terapia cu aerosoli artificiali. Beneficii pentru cei mici

Adeseori, pentru ameliorarea afecțiunilor respiratorii, pediatrii recomandă tratamentul cu aerosoli prin utilizarea nebulizatoarelor, produse medicale folosite pe scară largă la nivel mondial în domeniul sănătății.

Avantajele terapiei prin nebulizare sunt multiple. Datorită dispersiei particulelor de aerosoli care ajung direct la zona afectată, eficiența medicației crește, iar efectele se pot observa imediat.

Infecții respiratorii

Între 8 și 12 infecții respiratorii în fiecare an fac parte din normalul copilăriei. Factorii favorizanți sunt aglomerația, poluarea, fumatul în preajma copilului, mucegaiul și umiditatea excesivă din casă. În sezonul rece și primăvară, jumătate din prezentările la camera de gardă au un tablou binecunoscut părinților: strănut, tușe, mucozități, eventual febra. De felul cum gestionează personalul medical și părinții aceste situații depinde timpul până la vindecare.

Principalele avantaje când folosești un aparat de aerosoli:

În cazul răcelilor și afecțiunilor respiratorii, ORL sau pulmonare, medicamentele administrate prin aerosoli se dovedesc deosebit de eficiente. De asemenea, poți folosi aparatul și pentru a administra soluție salina pentru năsucul celui mic, atunci când are o simpla răceală și nu e cazul de medicație.

Medicamentele administrate sub forma de vapori sunt de obicei mult mai eficiente și mai sigure, neprovocând efecte adverse și ajungând mai rapid în organism.

Modul de administrare este în general bine tolerat de cei mici, ceea ce nu se poate spune despre medicamentele care trebuie înghițite sau injectate.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare