Nobel pentru fertilizare

Nobel pentru fertilizare

0
Robert Edwards (http://dc-cdn.virtacore.com)

Robert Edwards (http://dc-cdn.virtacore.com)Se pare ca premiul Nobel isi face destul de eficient datoria rasplatindu-i pe cei cu adevarat valorosi. In anul 2010, Robert Edwards a fost rasplatit cu un astfel de trofeu ca urmare a descoperirilor sale din domeniul medical, fiind cel mai mare specialist in tehnicile de fertilizare umana asistata.

Robert Edwards este in varsta de 84 de ani, fiind cel mai cunoscut medic in aceasta profesie. In urma cu mai bine de 30 de ani acesta a conceput primul bebelus in eprubeta, descoperind astfel tehnicile avansate in domeniul fertilitatii, destul de asteptata, ce-i drept de milioane de cupluri infertile. Intr-un cuvant, a fost singurul cercetator care a putut sa trateze un cuplu steril, fara nicio sansa de a concepe vreodata un bebelus.

Ca urmare a descoperirilor sale, aproximativ 4 milioane de copii au fost adusi pe lume prin folosirea fertilizarii in vitro. A creat asadar o adevarata revolutie medicala in domeniul fertilitatii.

Daca facem referire la problemele de fertilitate pe care le resimt tot mai des cuplurile proaspat casatorite vom putea sa descifram cate ceva din importanta tehnicilor de fertilizare in vitro. De regula, aceasta tehnica asistata de reproducere umana este ultima solutie la care pot apela majoritatea  cuplurilor ce intampina serioase dificultati in conceperea unui bebelus.

Infertilitate masculina destul de serioasa, boli grave ale aparatului genital masculin sau feminin, femei cu varsta mai inaintata, trompe uterine legate, toate asemenea impedimente de tip medical pot fi rezolvate cu astfel de tehnici.

Prin recoltarea de ovule si spermatozoizi viabili se poate obtine in eprubeta un embrion sanatos si viu ce va fi implantat mai apoi mamei infertile. Etapele dezvoltarii de dupa vor urma cursul normal, cel mic va creste in burtica mamei intr-un mediu perfect normal, nascandu-se mai apoi un bebelus pe cat de sanatos, pe atat de asteptat de catre parinti.

Odata cu acordarea Premiului Nobel, cercetatorul a fost rasplatit cu 10 milioane de coroane suedeze, aproximativ un milion de Euro.