Noile tehnologii de filtrare a apei sunt acum la indemana oricui

Noile tehnologii de filtrare a apei sunt acum la indemana oricui

0

Cu un filtru de apa poti sa faci din apa de la robinet o apa foarte buna.

Principalul lichid pe care il consumam zi de zi pe langa suc, cafea sau ceai este apa de la robinet. Acesta este si motivul pentru care acest lichid vital trebuie sa indeplineasca toate functiile necesare corpului nostru pentru a functiona corect.

Calitatea si cantitatea apei consumate iti vor influenta sanatatea. In cazul deficitului de apa, corpul poate ajunge rapid la deshidratare si astfel functiile lui sa nu mai actioneze normal, implicit imbolnavindu-ne. Fara suficienta apa atat functiile mentale cat si cele fizice sunt afectate, parul se usuca si pielea nemaifiind hidratata isi pierde rapid elasticitatea.

In ultimul timp discutiile despre cat de potabila este de fapt apa de la robinet sunt tot mai multe intre specialistii din domeniu.

Statiile municipale de tratare a apei au sisteme de purificare a apei moderne insa, datorita contaminarii surselor primare de apa, a volumului foarte mare de apa care trebuie tratata si a vechimii conductelor, eficienta lor este discutabila.

Nu intelege gresit. Nu spune nimeni ca apa de la robinet nu ar fi buna de consum, ci pur si simplu ca aceasta respecta doar un minim de calitate necesar pentru a nu ne cauza efecte negative.

Tocmai de aceea este indicat ca, la nivel de locuinta individuala, sa ne instalam aparate de purificare a apei de la robinet.

Astfel, specialistii de la Bei-apa.ro ne recomanda sa utilizam in propria locuinta diferite aparate de filtrare a apei de ultima generatie care ne pot aduce un real avantaj in vederea mentinerii sanatatii organismului nostru. 

Tehnologia de ultima generatie prin intermediul careia sunt in zilele noastre concepute aceste sisteme de purificare apa ne garanteaza ca in proportie de aproximativ 99 % un aparat de curatat apa ne poate scapa de reziduuri, sedimente, metale grele precum arsenic sau mercur, ne scapa de mirosul accentuat de clor, de rugina cauzata de tevile vechi, eliminand bacteriile si alte microorganisme care se pot gasi in apei de la robinet.

Printre cele mai cunoscute metode de tratare a apei la punctul de consum sunt: microfiltrarea, ultrafiltrarea, nanofiltrarea si osmoza inversa.

Suna complicat nu? Un specialist in filtrarea apei te poate ajuta foarte mult in alegerea tehnologiei potrivite pentru tine, oferindu-ti informatiile de care ai nevoie.

Montarea unui astfel de sistem de filtrare apa in casa noastra este o operatiune relativ usoara, instructiile de instalare a lui fiind la indemana oricui. Unele aparate pot foarte usor fi puse in functiune de catre utilizatorul final, altele necesitand ajutorul unui instalator. Daca nu ai inclinatii tehnice, este mai bine sa chemi un instalator, decat sa iti strici mobila de bucatarie sau sa pierzi garantia filtrului de apa abia cumparat.

 

Filtrele de apa pot fi utilizate atat pentru apa de baut, cat si pentru spalat si gatit.

In plus, persoanele care isi desfasoara activitatea in acest domeniu ne garanteaza ca apa filtrata in prealabil ne ajuta sa ingrijim si aparatele electrocasnice care se gasesc in locuinta noastra, aparate precum centrala termica sau masina de spalat, apa filtrata eliminand calcarul si astfel prelungindu-se viata electrocasnicelor.