Noptiere pentru copii, pe care le poţi realiza chiar tu!

Noptiere pentru copii, pe care le poţi realiza chiar tu!

0

Mobilierul disponibil pentru camera copiilor este atât de variat, încât uneori ne este dificil să alegem piesele necesare amenajării camerei acestuia. Dacă stabileşti de la bun început stilul amenajării, nu îţi va fi foarte greu să te orientezi spre obiectele de mobilier şi decor potrivite. Ţine cont de faptul că amenajarea camerei copilului nu trebuie să fie subordonată stilului abordat în restul locuinţei.
Un decor jucăuş, eclectic şi plin de culoare prezent în camera copilului, nu implică neapărat cheltuirea unei averi din partea părinţilor. Astfel, dacă îţi place să bricolezi, poţi crea piese de mobilier şi decoraţiuni care să dea personalitate încăperii şi care să nu reprezinte o investiţie financiară substanţială din partea ta. Îţi prezint câteva variante uşor de realizat pentru noptiera de la capătul patului.
Un buştean de lemn lăsat în stare naturală, şlefuit, băiţuit sau vopsit poate fi folosit cu succes drept noptieră în camera copilului.

Cu ajutorul unui taburet de lemn şi al unei cutii ataşate de acesta, vei crea pentru copilul tău o noptieră interesantă, cu o formă inedită.

Lădiţele de lemn vopsite şi decorate cu stickere, tapet sau prin tehnică decoupage-ului sunt o variantă convenabilă pe post de noptieră, ţinând cont de spaţiul generos de depozitare pe care îl pun la dispoziţie.

Un coş de sârmă vopsit şi o bucată de lemn, pot constitui materialele necesare realizării unei noptiere, iar rezultatul este uimitor.

Dacă doreşti o noptieră deosebită pentru fetiţa ta, poţi realiza una cu ajutorul unei bucăţi de tul pe care o lipeşti pe marginea unei măsuţe de formă rotundă sau pătrată.

Câteva bibliorafturi din lemn (pe care le poţi vopsi sau decor ) suprapuse şi lipite între ele, sunt de asemenea, o variantă pe care poţi să o iei în calcul dacă intenţionezi să realizezi chiar tu o noptieră pentru copilul tău.

Dacă fiul tău este suficient de mare încât să îl implici în proiectul tău de bricolaj şi dacă este dornic să participe, nu îi refuză ajutorul! Contribuţia lui îl va face să aprecieze şi mai mult rezultatul final.

Articol semnat de  Flavia Lorena Irimescu, decorator interioare,

telefon: 0747666473

Foto: http://www.pinterest.com