Noul an școlar: Liviu Pop: Toți elevii trebuie să fie în clasă

 Președintele Comisiei de Învățământ din Senat, Liviu Pop, a declarat că anul școlar trebuie să înceapă de la premisa că toți elevii trebuie să fie în clasă. Ministerul Sănătății trebuie să vină cu reguli clare, astfel încât unitățile școlare să își organizeze sălile de studii.

Liviu Pop, despre începerea anului școlar, pe fondul Covid-19

Întrebat cum ar trebui să înceapă în opinia sa anul școlar, pe fondul Covid-19, șeful Comisiei de Învățământ din Senat a răspuns, la rfi.ro: ”Trebuie să înceapă anul școlar de la premisa că toți elevii trebuie să fie în clasă. Dacă sunt excepții, atunci venim cu reguli pentru aceste excepții, dar nu am văzut din partea Guvernului decât invers pusă problema, să vedem câți copii stau acasă și câți vin la școală, adică erau mai preocupați de copiii care nu trebuie să vină la școală, la începutul anului școlar”.

Întrebat dacă nu e riscant să vină toți elevii la școală, Liviu Pop a replicat: ”Nu, nu ar fi riscant, de acolo trebuie începută discuția. Trebuie Ministerul Sănătății să vină cu norme clare, să știm clar, în fiecare unitate școlară, în fiecare sală de clasă câți elevi pot să participe la cursuri față în față, fără să existe un pericol vizavi de sănătate. Având aceste norme, unitățile școlare pot să își organizeze sălile de studii”.

Related Posts

Comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Articole recente

Categorii Populare