Deja nu mai e niciun secret faptul că peștele este considerat printre cele mai sănătoase alimente din lume. Datorită aportului de acizi grași și omega 3, peștele a câștigat de-a lungul timpului podiumul mâncărurilor delicioase și de nelipsit din orice dietă. Totuși, pe lângă gustul savuros, medicii susțin că este alimentul vital unei bune dezvoltări a creierului și a întregului organism.
Iată 4 motive mai puțin cunoscute pentru care ar trebui să mănânci pește:
- Previne astmul
Nutriționiștii americani au publicat un studiu în National Library of Medicine care demonstrează că peștele inclus în dieta copiilor poate să prevină apariția astmului. Studiul relevă că riscul asmului în cazul celor mici este diminuat cu până la 24% odată ce introduci în alimentația acestora pești precum: sardine, ton, macrou, hering sau chiar șprot.
- Reduce afecțiunile oftalmologice
Consumul regulat de pește poate să reducă cu până la 42% riscul de degenerescență maculară. Această afecțiune oftalmologică este extrem de des întâlnită la persoanele în vârstă, afectându-le abilitatea de a vedea la distanță sau aproape. Conținutul ridicat de omega 3 din sardine sau hering protejează împotriva acestei afecțiuni.
- Contribuie la imunitate
O dietă bogată în pește este strâns legată de reducerea riscului bolilor autoimune – a diabetului, de exemplu. Mai multe studii au arătat că acizii grași, omega 3 și celelalte minerale prezente în carnea sardinelor, a macroului sau a tonului pot ajuta organismul să lupte împotriva bolilor autoimune. Unii specialiști afirmă chiar că peștele din alimentație reduce riscul de artită reumatică sau scleroză multiplă.
- Alungă depresia
Un lucru mai puțin cunoscut despre consumul de pește la conservă a fost de curând confirmat de către specialiști. Datorită aportului de omega 3, peștele este alimentul care ne poate salva de cea mai cunoscută afecțiune modernă: depresia. Realmente, o dietă bogată în hering, macrou, ton sau sardine ne poate face mai fericiți. Acizii grași sunt benefici pentru buna funcționare a creierului iar ultimele studii au confirmat că peștele din alimentația noastră săptămânală are inclusiv un efect anti-depresiv.
Așa că nu mai sta pe gânduri. E timpul să fii fericit/ă, aşadar mănâncă pește. Acum poți să primești chiar o părere avizată a unui nutriționist. Încearcă gama de conserve EVA – poți opta pentru peștele tău preferat fie că îl vrei în sos de tomate, în ulei, suc propriu sau chiar cu un stop de lămâie. Și, dacă îți filmezi rețeta și o trimiți nutriționiștilor parteneri EVA, poți să primești părerea avizată a unui specialist.
Află cum să trăiești mai sănătos în doar câteva click-uri!