Nu ignora aceste simptome Partea II

Nu ignora aceste simptome Partea II

Continuam astazi lista sugestiilor pe care le avem pentru tinerii parinti. Atunci cand copilul tau se imbolnaveste, te gandesti de doua ori ce este bine sa faci si ce nu. Oare este cazul sa alergi la urgenta sau sa mai astepti o zi?

Iritatie – O iritatie care este compusa din multe puncte rosii care nu dispar atunci cand presezi pielea si este insotita de mancarime excesiva. O iritatie rotunda, sub forma unui inel, care are un punct pal in mijloc poate indica boala Lyme. Este indicat ca in acest caz sa mergi de urgenta la spital pentru un diagnostic corect. Orice iritatie care apare din senin poate fi un semn al unei boli de sange sau chiar o alergie. Daca micutul are dificultati in respiratie sau este letargic, trebuie sa mergi cu el de urgenta la medic.

Alunite neobisnuite – Este bine sa urmaresti evolutia alunitelor de pe corpul micutului tau inca de la nastere, deoarece acelea care isi schimba forma sau culoarea sunt cele mai predispuse spre a deveni maligne. La baie, poti face acest scurt control de rutina asupra tuturor alunitelor pe care cel mic le are pe corp. Este cazul de alerta daca observi o alunita care are o forma neregulata sau este compusa din mai multe culori.

Durere brusca de stomac – Atunci cand copilul tau acuza o durere grava in partea abdomenului inferior, roaga-l sa sara un pic si daca observi ca este imposibil sa faca asta, atunci poti lua in calcul ca este un semn de apendicita. Desi durerea asociata apendicelui este resimtita in partea dreapta jos, aceasta poate incepe din jurul buricului si apoi coboara spre abdomenul inferior, in partea sa dreapta. Daca este vorba de un virus care a afectat stomacul, atunci starea de durere este asociata cu febra si voma sau chiar si cu diaree. In orice caz este bine sa apelezi la medic, pentru ca apendicita este indicat sa fie tratata la momentul potrivit, starea acesteia progresand foarte rapid.

Daca micutul tau are sub varsta de patru ani si starea de durere apare si dispare, poate fi un semn de intravaginatie (o afectiune a colonului). Durerea apare la fiecare 20-30 minute si este insotita de voma, febra sau sange in scaun.

Dureri de cap si voma – O durere de cap care survine in prima parte a zilei sau chiar dimineata devreme si este insotita de stari de voma pot fi semne de migrena. Medicul este cel care va stabili tratamentul potrivit. Migrenele nu sunt periculoase pentru copii si tind sa fie mostenite genetic. De asemenea, durerile de cap puternice care survin dimineata sau in timpul noptii pot reprezenta un semn alarmant si trebuie sa mergi la medic imediat.