Numarul orelor de somn si fertilitatea

Numarul orelor de somn si fertilitatea

0

femeie doarmeAtunci cand vorbim despre fertilitate ne gandim daca numarul orelor de somn ar putea avea vreo influenta asupra acestui fenomen.

Potrivit specialistilor, numarul orelor de somn este important pentru mentinerea fertilitatii organismului. Somnul este factorul esential pentru sanatatea oricui, reusind sa revitalizeze intregul organism.

In cazul in care femeia doarme mai putin, suferind de insomnii, starea de sanatate a organismului este destul de rea, afectandu-se astfel intreg setul de functii ale acestuia, inclusiv aparatul reproducator. Un numar de ore de somn prea mic este responsabil pentru aparitia dereglarilor hormonale cu rol in reglarea fertilitatii.

Un numar mic de ore de somn determina dereglari ale menstruatiei. In cazul in care femeia nu mai are un ciclul menstrual regulat atunci ovulatia nu mai este bine cunoscuta de catre femeie, cuplul nefiind capabil sa conceapa un copil atunci cand isi doreste.

Consumul excesiv de cafea ori programul de la serviciu incarcat sunt doua cauze pentru care programul de somn ar putea fi dereglat. Tocmai de aceea, medicii recomanda modificarea acestor obiceiuri in perioada preconceptiei pentru ca sansele de a aduce pe lume un copil sa fie mai mari.