Numarul scaunelor la nou-nascut

Numarul scaunelor la nou-nascut

0
nou nascut

nou-nascut-2

Picture 1 of 2

Cunoasterea numarului scaunelor unui nou-nascut este destul de important pentru fiecare mamica, asigurandu-i acesteia multa liniste.

Fie ca au senzatia ca nou-nascutul are prea multe scaune pe zi, fie ca acestea lipsesc cu desavarsire – temerile mamicilor sunt intemeiate mai ales daca se afla la prima experienta de acest gen din viata.

Cu toate acestea, medicii nu au reusit sa depisteze exact care este numarul de scaune pe care ar trebui sa il aiba un nou-nascut pe zi. Acesta poate varia intre niciunul, unul sau chiar 10 scaune pe zi. Numarul acestora este mai mare in cazul in care nou-nascutul este alaptat la san, insa nu ai de ce sa te ingrijorezi, fiind o reactie normala a organismului celui mic.

Primele ore de dupa nastere nou-nascutul va elimia meconiul pe care l-a capatat inca de cand se afla in uterul mamei si tocmai de aceea culoarea scaunelor va fi de un verde destul de pronuntat. Atunci cand meconiul este eliberat de catre organism in totalitate, atunci culoarea scaunelor va fi destul de deschisa – de galbui. Chiar si asa culoarea scaunelor si numarul acestora difera in functie de ceea ce mananca mama in cazul in care il alapteaza.

In cazul in care numarul scaunelor este mai mare sau sunt foarte lichide, iar nou-nascutul da semne de neliniste adreseaza-te medicului specialist. O situatie la fel de alarmanta este si aceea cand nou-nascutul nu prezinta niciun scaun pe durata catorva zile. In acest caz starea de constipatie trebuie investigata de catre medic.

Foto: http://alphamom.com / http://garlandphotography.com.au

Articole similare

0